Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Overig / Sport

Rondje Zuidplas | Nieuwkoopse plassen

Het ultieme gevoel van vrijheid vind ik de voordeur dicht trekken en erop uit te gaan. De tropenjaren ervaarde ik als beperkend en mijn vrijheid en spontaniteit verdween. Dubbel en dwars geniet ik dan ook van mijn vrije dag, waarbij ik kan doen wat ik zelf wil. Ik hoef even geen rekening te houden met anderen en ik bepaal zelf mijn tempo. Maar er écht alleen op uit gaan, was tot op heden toch een drempel. Ik begaf me liever in mijn veilige comfort zone dichtbij huis. Een soort angst dat ik me verloren zou voelen, weerhield me ervan om alleen iets te doen.

Alleen op pad

‘Wat is mis met alleen mij?’ begon ik me steeds vaker af te vragen. Keihard zing ik mee in de auto op het nummer Leef, maar ik beperk mezelf door dingen niet te doen die ik wel graag zou willen. Nu mijn kinderen naar school gaan, heb ik de luxe van een vrije dag en daarmee alle tijd om aan mezelf te besteden en dan doe ik het alsnog niet. Daarom besloot ik om alleen op pad te gaan. Nadat ik de kinderen heb afgeleverd op school, ga ik alleen op pad met mijn Kickbike. Mijn topvent heeft al gezorgd dat de Kickbike in de auto ligt dus ik kan meteen vertrekken. Ik verlaat het bruisende Woerden en ga richting de Meije aan de Nieuwkoopse plassen om een rondje te steppen rond de Zuidplas.

Het voelt als thuiskomen als ik door de weilanden richting Piet Potlood rijd. Van jongs af aan heb ik hier heel wat zomers doorgebracht. De watertoren met een lengte van 57 meter is een opvallende verschijning. Je kunt hem niet missen. Mijn auto parkeer ik aan de Hazekade, naast de school. Hier is voldoende (gratis) parkeergelegenheid. Om de hoek vind je overigens Eetcafé De Halve Maan met een zonnig terras.

Parel in het Groene Hart

Via de slingerende landweg richting Bodegraven ga ik het fietspad op aan de voet van Piet Potlood. Hier start het Meijepad, een smal pad die door de Nieuwkoopse Plassen gaat. Ik step tussen de grazende schapen en nieuwsgierige lammetjes komen mijn kant op. Het is een prachtige dag en ik geniet van de omgeving. Ik krijg een gevoel van trotsheid dat ik er alleen op uit ben gegaan. Deze dag voelt als een soort retraite, maar dan kort en krachtig. Op een enkele wandelaar kom ik niemand tegen. Heerlijk die rust en stilte. Al gauw zie ik het water en geniet ik van het prachtige uitzicht. Naast het fietspad is hier een wandelpad gemaakt, waarbij het lijkt alsof je over het water loopt. Ik kan alleen maar bevestigen dat dit een Parel in het Groene Hart is.

Even verderop verschijnt het strandpaviljoen Strand Zomer aan een recreatiestrandje. Bij het strandpaviljoen is een natuurspeeltuin, diverse vlonders en een aanlegsteiger, maar je kunt natuurlijk ook een frisse duik nemen. Dit is in ieder geval een unieke locatie en een leuk recreatiegebied, zeker met kinderen. Met mooi weer is het hier goed vertoeven, weet ik uit ervaring.

Rondje Zuidplas

Het centrum van Nieuwkoop is zeker de moeite waard om even een kijkje te nemen, maar ik besluit om de andere kant richting Zwammerdam op te gaan. Ik step dwars door de weilanden aan de rand van de Zuidplas langs grazende koeien, schapen met lammetjes en ganzen met kuikens. Het asfalt is van goede kwaliteit en het is rustig op de weg. Bij Zwammerdam step ik een stuk langs de Oude Rijn en is het nog zeven kilometer terug naar de Meije. Af en toe komt er een auto langs gescheurd, maar verder is het heerlijk rustig. Ik realiseer me dat ik niemand nodig heb om iets leuks te doen. Na een steptocht van bijna 15 kilometer heb ik een rondje Zuidplas gestept en kom ik weer aan bij de auto. Ik heb mezelf overwonnen en ik voel me trots.

Op eigen kracht heb ik mijn leefstijl veranderd van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Volg je me al op Instagram? Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven. Ook deel ik regelmatig leuke winacties op mijn feed en vind je korte video’s (onder reels) van mijn workouts. De Kickbike heb ik gekregen van Stepshop.nl.

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo