Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Er op Uit / Kids / Natuur / Wandelen

Wandelen op de Lemelerberg

speelbospad nijverdal overijssel

Het stortregent als we de parkeerplaats van het Theehuis de Lemelerberg oprijden. We besluiten om de bui even af te wachten en trekken een sprintje naar de ingang. Voor de open haard settelen we ons met een drankje. Al gauw werd het droog en gingen we gauw op pad. Vanaf hier starten mooie wandelroutes door het gebied van de Lemelerberg.

Wat is er te zien op de Lemelerberg?

Op de informatiepanelen bij de parkeerplaats bij het theehuis vind je gemarkeerde routes van Landschap Overijssel en het wandelroutenetwerk. Er is voor ieder wat wils. Zo is er een kinderroute ‘het spoor in de leeuw’, er zijn themaroutes en een korte route voor mindervaliden of kinderwagens. We kiezen voor de oranje route van zo’n vier kilometer, waarvan een gedeelte samenvalt met het Pieterpad, de bekendste langeafstand wandelroute van Nederland.

Ook tijdens de wandeling krijgen we een bui, maar dat mag de pret niet drukken. We kijken onze ogen uit, want de natuur is hier enorm divers. We wandelen door het bos, over de heide, zandverstuivingen en losse bomen. Op verschillende plekken zijn er uitkijkpunten met prachtig uitzicht. De jongens rennen vooruit, sjouwen met takken en klimmen op de grote zwerfkei. De enorme steen ligt nu in een geul en biedt een bijzonder doorkijkje naar de heide en verstuivingen op de helling.

Speelbos op de Lemelerberg

Ook met kinderen is het heel leuk om naar de Lemelerberg te komen. Na de wandeling kunnen onze jongens hun overgebleven energie kwijt in het speelbos ‘In het Hol van de Leeuw’. Er is van alles te beleven. Je kunt hier volop klimmen, zwaaien, verstoppen, klauteren en kruipen. Het eerste wat de aandacht trok van mijn jongens was de klauterboom met touw. Er zijn ook allerlei klauterparcours die mijn zoons erg leuk vonden. En natuurlijk gingen ze even lekker in de hangmatten liggen.

Theehuis de Lemelerberg

Helemaal voldaan van het buiten zijn, sluiten we weer af bij het Theehuis de Lemelerberg met een lekkere lunch. Tijdens het wachten op de lunch lezen de jongens om de beurt kaartjes met stellingen of dilemma’s voor uit de Kletspot. Voor de jongens zijn er frietjes en pannenkoeken. Ik geniet van een heerlijke waldkorn met hummus, gegrilde paprika en rucola. Dit restaurant is een fijne uitvalsbasis om lekker te wandelen en te spelen op de Lemelerberg.

Tijdens ons bezoek aan de Lemelerberg verbleven we bij Vakantiepark Mölke

In de buurt

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo