Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Er op Uit / Kids / Musea

Natuurmuseum Holterberg

natuurmuseum holterberg

Schitterend gelegen aan de zuidkant van de Sallandse Heuvelrug vind je Natuurmuseum Holterberg. Dit museum is zowel nationaal als internationaal bekend om zijn diorama’s. Dit zijn levensgrote kijkdozen, die een prachtige blik op de dierenwereld geven. Daarnaast zijn er meer dan 1000 opgezette dieren te zien.

Levensgrote kijkdozen

Onze auto parkeren we kosteloos in de buurt van het natuurmuseum. Helaas zijn onze Museumkaarten niet geldig, maar we krijgen wel 10% korting aangeboden. Natuurmuseum Holterberg is één van de oudste en bekendste natuurmusea van ons land. De jongens zijn al onder de indruk van het opgezette everzwijn in de ontvangsthal. Een begrip in Nederland, dat moet je gezien hebben toch? Daarom besluiten we om een kijkje te nemen.

Dieren van dichtbij

Het museum geeft je een verrassende kijk op de Europese dierenwereld. Je komt oog in oog te staan met maar liefst 1000 opgezette dieren. Onze kinderen zijn onder de indruk. Met een speurtocht gaan we kris kras door het museum. Vol overgave gaan de jongens op zoek naar de antwoorden op de vragen, zoals: Wat ruiken rendieren? Is een ooievaar altijd wit? De jongens gaan als een speer door de vragen heen en voordat we het weten, zijn we al bij de uitgang van het museum.

Bos van Daantje Das

Bij het Natuurmuseum Holterberg, aan de overkant om precies te zijn, vind je het Bos van Daantje Das, een bos waar kinderen allerlei opdrachten kunnen doen. Ieder seizoen zijn er weer andere opdrachten. Opdrachtboekjes zijn in het museum verkrijgbaar voor een paar euro. Er zijn twee verschillende opdrachtenboekjes voor kinderen die kunnen lezen en nog niet kunnen lezen. We nemen van elk een, maar de jongens vinden de opdrachten voor de jongste kinderen het leukst.

Speuren naar sporen, kikkersprongen maken, een toren bouwen van zand en nog veel meer. In het bos kunnen kinderen lekker ravotten. Als je dit bos vergelijkt met het Speelbospad Nijverdal valt het wel een beetje in het niet. De route is ongeveer een kilometer en dat is voor ons aan de korte kant. Het museum combineert het leren over en spelen in de natuur op een mooie manier. Bij het Natuurmuseum is volop horeca. Aan de overkant halen we een ijsje en spelen de kinderen nog even in de leuke buitenspeeltuin.

Meer activiteiten en bezienswaardigheden in Overijssel

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo