Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Kids / Leuke dingen

Ravensburger Minecraft bordspel

Spelen jouw kinderen graag de videogame Minecraft? Dan is het bordspel Minecraft Junior: Heroes of the village van Ravensburger een schot in de roos. Mijn jongens sprongen een gat in de lucht van blijdschap wanneer ze de speldoos zagen. Dit familiespel is gebaseerd op de wereldberoemde videogame Minecraft. Wat Minecraft precies is, is niet makkelijk in één woord te omschrijven. Het is een videogame, een soort virtuele LEGO, waarmee je je eigen wereld creëert en waar je avonturen in beleefd. Het spel kent veel vrijheid om te bouwen wat je maar leuk vindt. Dit keer vinden de avonturen niet plaats op het beeldscherm, maar direct voor je op tafel. In dit bordspel hebben de bewoners van een dorp hulp nodig om zich te verdedigen tegen de vijandige Illagers.

Doel van het spel

Ongeduldig wordt de doos van het spel opengemaakt en alle onderdelen eruit gehaald, want mijn jongens staan te popelen om te spelen. Het doel van het bordspel Minecraft Junior: Heroes of the village is om drie gebouwen te bouwen voordat de Illagers het dorp bereiken. Het leuke van dit spel is dat je niet ieder voor zich speelt, maar met twee tot en met vier spelers samenwerkt. Samen kun je een verdediging bouwen om de aanval te verhinderen.

Lees ook: Ravensburger Pokémon Labyrinth

Helden van het dorp

Het liefst gaan mijn jongens meteen van start en er wordt al druk met de blokken gerommeld en de dobbelsteen gegooid. Toch moet ik eerst even een blik werpen op de spelregels. De eerste keer houden we de spelregels bij de hand, terwijl we beginnen. Als we allemaal een speelfiguur en huisdier hebben in een bepaalde kleur dan krijgt iedereen een Inventariskaart. ‘Het lijkt net een controller van een game.’ Ja, of een fototoestel.‘ In de handleiding staat precies hoe je het spel moet opbouwen. met de wereld tegels, bouwblokken en gebouwen. Het spelbord bestaat uit losse wereldkaarten, bouwblokken en gebouwen.

De jongste speler mag beginnen en kiest ervoor om de wereld te ontdekken: mijn, woestijn of bos. ‘Weet je wat dit is, mama? Dit is de village.’ Samen verdedigen we de stad door acties uit te voeren, zoals bouwen, aanvallen of verdedigen. Per beurt mag je twee acties uitvoeren. Als er vijandige mobs je stad inkomen dan kun je ze aanvallen. Voor een geslaagde aanval moet er een zes gegooid worden. Als mijn oudste zoon eindelijk zes gooit, slaan de jongens een vreugdekreet uit en worden er high fives uitgedeeld. Minecraft Junior: Heroes of the village is een ontzettend leuk spel. Voor mijn jongens is het de ideale manier om even van de beeldschermen af te komen, maar toch met Minecraft bezig te zijn. Het spel vraagt wel echt even om de handleiding door te nemen, maar ik weet zeker dat het steeds makkelijk wordt om dit spel te spelen. Ook als je nog nooit iets met Minecraft hebt gedaan, is Minecraft Junior: Heroes of the village leuk om te spelen.

Koop het bordspel Minecraft Junior: Heroes of the village eenvoudig via Bol.com

Nog meer Minecraft

Wist je dat Ravensburger ook een hele serie Minecraft puzzels heeft ontwikkeld? Vanaf vijf jaar kunnen kinderen een puzzel van 3×49 stukjes maken. De drie afbeeldingen in één doos zorgen voor de nodige afwisseling. Of puzzel de Monster Minecraft plaat van Ravensburger met 100XXL stukjes! De XXL-grote puzzelstukken zijn eenvoudiger te leggen. Het resultaat is een kunstwerk op posterformaat. Ook kinderen van 9+ kunnen het Minecraft puzzelavontuur beleven met 300XXL stukjes. Ook aan volwassenen is gedacht met een Minecraft puzzel van 1500 stukjes. Deze puzzels bieden urenlang plezier en ontspanning!

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo