Zoeken...
TOP
Kids Leuke dingen

KAPLA challenge

Ben jij wel in voor een challenge? De KAPLA challenge is een andere manier om met KAPLA te spelen. De challenge daagt je uit om steeds lastigere bouwwerken na te maken. Het is ontstaan toen volwassenen al spelende de moeilijkste evenwichten met KAPLA plankjes probeerden te bouwen. Het bleek een leuke uitdaging te zijn om de juiste balans te vinden.

KAPLA is een bouwspel dat bestaat uit houten plankjes van gelijke grootte waarmee je grenzeloos kan bouwen. Spel van creatie, reflectie en behendigheid, KAPLA is tijdloos speelgoed en zowel kinderen als volwassenen kunnen er op hun eigen niveau mee aan de slag.

Lees ook: Een plankje met eindeloze mogelijkheden

Ga op zoek naar het perfecte evenwicht

Wiebelende glazen, schuivende stoelen, groeiende bloemen, wankelende kandelaren en nog veel meer kom je tegen op weg naar de ultieme KAPLA challenge. In de speldoos vind je zestien plankjes en 12 kaarten met modellen, zoals het glas, de stoel en de dromedaris. Het is de bedoeling dat je die modellen nabouwt, maar dit kan nog een behoorlijke uitdaging zijn. Eén ding is zeker, met deze toffe challenge stel je je zelfbeheersing op de proef. Als jouw bouwwerk langer dan drie seconden blijft staan, heb je de uitdaging voltooid.

Both brains and hands come into play to achieve harmony and balance of mankind

Tom van der Bruggen – uitvinder van KAPLA

Mijn jongens en ik zijn wel in voor een uitdaging. De kaarten met opdrachten zijn genummerd van één tot en met twaalf. Hoe hoger het cijfer, hoe groter de uitdaging. We begonnen dan ook bij challenge nummer 1. Geloof me, het is zeker een uitdaging om de hoger genummerde kaarten na te bouwen. Niet alleen voor mijn jongens, maar ook zeker voor mij is écht lastig om de juiste balans te vinden. Wat een tof spel is dit. Het is lekker compact en zo mee te nemen. Leuk om ’s avonds met vrienden te spelen of tijdens een pauze met collega’s, maar het gaat ook zeker mee in de koffer als we op vakantie gaan. Ben jij wel in voor een spelletje en kun jij rustig blijven om de stabiliteit onder controle te krijgen? Ga dan deze leuke KAPLA challenge aan!

Bestel KAPLA challenge eenvoudig via Bol.com

Stéfani gets fit

«

»

Volg @stefani_getsfit