Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Fashion / Reviews / Sport / Wintersport

Wat is een goede ski jas?

Iets wat echt niet kan ontbreken tijdens je wintersport is een goede ski jas. Maar wat is nou een goede ski jas? Natuurlijk wil je een beetje hip en fashionable van die berg afkomen, maar belangrijker is misschien toch wel het comfort en een goede pasvorm. Bovendien kun je tijdens je wintersport te maken hebben met kou, wind en sneeuw. Je weet wat ze zeggen, slecht weer bestaat niet, maar slechte kleding wel. Het familiebedrijf Herqua Sports is één van de grootste sportzaken van Noord Nederland en heeft een ruim assortiment aan wintersport artikelen. Ik vond hier mijn nieuwe ski jas voor onze wintersportvakantie in het voorjaar. In deze blog vertel ik je waar ik op heb gelet bij de aanschaf van mijn nieuwe ski jas.

Wind- en waterdicht is een must

Mijn keuze is gevallen op een ski jas van PICTURE waarmee ik perfect ben uitgerust voor lange dagen op de piste. Natuurlijk was ik meteen gek op die neon roze mouwen. Deze hardsheljas met kleurblokken heeft een stoere look, maar de pasvorm is getailleerd en dat maakt de jas ook vrouwelijk. Nog belangrijker, deze jas is winddicht, waterdicht en ademend. Bovendien zorgt de milieuvriendelijke impregnering ervoor dat regendruppels en sneeuw van de jas afrollen. De vulling van de jas is heerlijk licht wat fijn is om vrij te kunnen bewegen. Niets zo vervelend om opgesloten te zitten in je jas tijdens het skiën. Dit alles maakt deze jas weersbestendig, maar er zijn nog meer redenen waarom ik voor deze jas heb gekozen.

Veel praktische details

Wat naar mijn idee niet mag ontbreken, is voldoende opbergruimte in de jas. Ik ski namelijk liever niet met een rugzak en dus moet ik mijn skipas, telefoon, zonnebril, zonnebrandcrème en geld kwijt kunnen in mijn zakken. Deze jas heeft een speciale zak voor je skipas op de onderarm. Ideaal, want zo ga je soepel door de poortjes van de liften. Daarnaast heeft de PICTURE seen jas twee zijzakken en een borstzak.

Daarnaast heeft de jas een heleboel praktische details waar je in eerste instantie niet meteen zou denken, maar die je wel super fijn zijn. Zo zit er aan de buitenkant van de mouw een verstelbaar klittenband, waarmee je de mouwen strakker kunt maken. En zo voorkom je dat er sneeuw naar binnen gaat. De jas beschikt over een verstelbare capuchon. Nu draag ik uiteraard een ski helm tijdens het skiën, maar buiten het skiën om is een capuchon prettig. Aan de buitenkant van de mouw zit vaak een verstelbare klittenbandsluiting. Zo maak je de mouwen strakker en komt er zeker geen sneeuw naar binnen.

Last but nog least, wat ook zeker in mijn keuze heeft meegewogen, is de visie van PICTURE: kwalitatief goede kleding voor wintersport met een verlaagde ecologische footprint. De producten zijn gemaakt van gerecyclede, organische of verantwoord geproduceerde materialen. Kortom, ik kan niet wachten om op de ski’s te staan en de eerste afdalingen te maken. Ik ga niet alleen fashionable en warm van de piste af, maar ook eco-vriendelijk. 

Koop jouw wintersport kleding met veel korting in de outlet van Herqua Sports

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo