Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Bijzondere plekjes / Natuur / Reviews / Wandelen

Wandelen in het Panbos

panbos zeist

Voor een korte boswandeling gaan we vaak naar het Panbos, net buiten Utrecht, tussen Zeist en Bosch en Duin. Het bijzondere aan dit bos zijn de enkele zandvlaktes. Karakteristiek voor het Panbos zijn de oude dennen aan de zandvlaktes waarvan de wortels bloot zijn komen te liggen. In dit bos kun je een mooie wandelroute van zo’n drie kilometer wandelen door de blauwe bordjes te volgen.

Leuker is om af te wijken van de route en de kleine kronkelige paadjes tussendoor te nemen, dwars door de heuvels en over geweldige boomstronken. Dan lopen mijn jongens vaak ‘als avonturiers’ voorop en kiezen zij of we links of rechtsaf gaan. Het Panbos is overzichtelijk, we zijn nog niet eerder verdwaald.

Kinderen kunnen in dit bos lekker rennen, spelen en klimmen. Bij de zandverstuiving kun je lekker even zitten of picknicken, terwijl de kinderen in de wortels van de bomen klimmen. In elk seizoen is het Panbos een heerlijke plek voor een wandeling in de natuur.

Praktische informatie

Het startpunt van de wandeling is de parkeerplaats aan de Jozef Israellaan in Bosch en Duin. Hier kun je gratis parkeren. Helaas zijn er geen voorzieningen aanwezig. Honden mogen los, mits onder appèl. Lees meer op de website van Utrechts Landschap.

Lees ook: Speelbos Gagelbos

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo