Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Reviews

Hou van jezelf journal

Als ik je vraag om alle dingen waar je van houdt op te noemen, hoe lang duurt het voordat je jezelf noemt? Maatschappelijke verwachtingen, sociale media en het vervelende stemmetje in je hoofd laten je soms denken dat je niet waardevol of goed genoeg bent zoals je bent. Dit Hou van jezelf journal helpt je om je jezelf te aanvaarden met al je sterkte punten én imperfecties.

Van jezelf houden begint met vriendelijk zijn voor jezelf en tijd maken voor jezelf. Zelfliefde gaat over dat je jezelf toestaat om te bloeien, groeien en de dingen te doen die je echt gelukkig maken. Het gaat ook om een stukje vergeving en acceptatie als de dingen niet zo geweldig gaan. Zelfliefde gaat ook over voor jezelf opkomen.

Ga de confrontatie met jezelf aan

Al een paar jaar ben ik intensief bezig om een betere versie van mezelf te worden. Maar ik merk dat ik nog regelmatig te streng ben voor mezelf wanneer de dingen niet gaan zoals gepland of verwacht. Dat kan ervoor zorgen dat ik mezelf naar beneden haal. Soms heb je geen controle over de dingen die gebeuren, maar je kunt jezelf wel uitdagen om te beslissen hoe je reageert op wat er gebeurt. Een gezonde portie zelfliefde heb je nodig om voor jezelf te kiezen. Veranderen vraagt om een actieve houding en zelfinzicht. Geloof me, dat kan behoorlijk lastig én confronterend gaan.

Lees ook: Verander uit liefde voor jezelf

Hoe gebruik je dit journal?

Durf jij eerlijk tegen jezelf te zijn als je in de spiegel kijkt? Hou van jezelf journal is een prachtig geïllustreerd dagboek vol waardevolle adviezen en praktische tips om je eigenwaarde te vergroten. Heb je een dagelijkse reminder nodig of weet je gewoonweg niet waar je moet beginnen? Dit boek lees je het beste van het begin tot het einde. Iedere pagina zet je aan het denken. Je leest mooie affirmaties die je dagelijks tegen jezelf zou kunnen zeggen, maar ook (mindfulness) oefeningen vanuit formele therapieën die door psychologen wordt gebruikt.

Dit journal laat je door dagelijkse oefeningen, tips, inspirerende schrijfopdrachten en quotes minder streng te zijn voor jezelf en toont je manieren om het beste in jezelf te zien. Het is een mooi hulpmiddel om dagelijks aandacht aan jezelf te geven. Hou van jezelf journal geeft je veel inzichten en de heldere en makkelijk leesbare schrijfstijl maakt de soms ingewikkelde materie op eenvoudige wijze duidelijk. Niemand kent jou beter dan jij jezelf kent. Neem de tijd om te ontdekken en genieten van wat jou jou maakt. Volg jouw weg naar geluk. Er is geen ‘one-size-fits all’. We zijn allemaal uniek en dat is ook de belangrijkste boodschap van dit boek.

Bestel Hou van jezelf journal eenvoudig bij Bol.com

Hou van jezelf journal
Anna Barnes
Uitgeverij Deltas
ISBN 9789044762907 
juni 2022
€ 15,95

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo