Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Kids

Het geheim van de gouden medaille

het geheim van de gouden medaille

Het geheim van de gouden medaille is een herkenbaar avontuur over judo, voetbal en omgaan met faalangst. Het gaat over Felix die op judo zit. Sinds kort zit hij zelfs in de selectie! Maar Felix heeft nog niet één medaille gewonnen. Is hij eigenlijk wel zo goed in judo? Gelukkig houdt hij ook van voetballen. Maar dan schopt hij per ongeluk zijn voetbal in de tuin van nummer 13. Het huis dat Felix en zijn vriend Omar altijd vermijden. Felix is echt niet van plan om daar aan te bellen. Totdat hij op een dag toch voor die deur staat en iets heel vreemds ontdekt…

Het geheim van…

Het geheim van de gouden medaille is een boek uit de bekende boekenreeks Het geheim van. Deze boekenreeks is gestart in 2002 en inmiddels zijn er al meer dan 40 titels verschenen. De verhalen worden geschreven op AVI-niveau door verschillende bekende kinderboekenschrijvers zoals Anna Woltz, Mirjam Oldenhave en Rindert Kromhout. In ieder boek komt een geheim voor: een zielig, spannend, mysterieus of griezelig geheim.

Het geheim van de gouden medaille is ook zo’n mooi verhaal waarin je als lezer wordt meegesleept naar een andere wereld. Ik denk dat veel kinderen zich zullen herkennen in Felix. Zo voetballen mijn kinderen met veel plezier, maar merk ik ook steeds meer de drang om goed te zijn. De voetbalmaatjes kunnen elkaar onderling ook behoorlijk opjutten. Faalangst is een belangrijk onderwerp om bespreekbaar te maken. De schrijfster van dit boek, Isabelle de Ridder, doet dit op een leuke manier. Ik denk dat kinderen door dit verhaal kunnen leren om zelfverzekerder te zijn. En dat is ontzettend waardevol!

Tip

Ook kinderen kunnen hun eigen Het geheim van-verhaal schrijven en opsturen naar de uitgever. Uit de inzendingen wordt het beste verhaal gekozen dat vervolgens door een echte auteur wordt herschreven. Dit verhaal wordt uiteindelijk gepubliceerd.

Meer kinderboeken

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo