Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Kids

Top Bob – Van wie is die drol?

Grappig, ondeugend en net even anders

Mijn zoon vraagt nog iedere dag om een hond als huisdier. Het boek Top Bob- Van wie is die drol? is dan ook een schot in de roos voor mijn beginnende lezer. Alleen om de titel wordt er al hard gelachen. Top Bob is een de reddende hond die mysteries en misdrijven oplost. Dit boek gaat over Bob en zijn vrienden, die regelmatig de schuld krijgen van mysterieuze drollen in de straat. Hebben zij het gedaan? Nee, natuurlijk niet! Maar toch worden ze voortaan elke dag opgehaald door een hondenuitlaatservice. De vrouw van de uitlaat kan nu alle huizen binnen. En er zijn geen honden om die te bewaken…Top Bob weet zeker: dit is een zaakje dat stinkt. Het is tijd voor actie.

Lezen en voorlezen

Ik merk dat mijn zoon steeds beter en meer zelf gaat lezen. Prentenboeken zijn minder interessant en mijn zoon krijgt steeds meer interesse in verhalen. Ik merk dat het tijd is voor een nieuwe fase. Hondje Top Bob prikkelt de fantasie van mijn zoon. Het boek bevat samengestelde en wat moeilijkere woorden, maar zo wordt mijn zoon op een positieve manier uitgedaagd. Iedere hoofdstuktitel begint met een andere kleur en iedere nieuwe zin op een nieuwe regel. De kleurrijke illustraties dragen bij aan het goed begrijpen van de vlot geschreven verhaal.

Voor jonge lezers is het een spannend en grappig avontuur over een dappere hond. Dit boek maakt lezen leuk! Mijn jongste zoon van vijf jaar leest nog niet, maar vindt de avonturen van Top Bob ook reuze interessant. Hij laat zich graag voorlezen. Gelukkig is het voorleesmoment aan het einde van de dag nog niet gesneuveld. Voorlezen blijft leuk en samen lezen zorgt voor een fijn momentje samen voor het slapen gaan.

Zie ook: Sjakie en Jopie op voorleesavontuur

Over de schrijver

Harmen van Straaten heeft ongeveer 400 boeken geïllustreerd en ruim 50 boeken zelf geschreven. Hij schrijft prentenboeken voor peuters en kleuters, AVI boeken voor kinderen die net kunt lezen, leesboeken voor 8-plussers en jeugdromans. Zijn boeken werden drie keer getipt door de Kinderjury, hij won de Gouden Appel in Bratislava voor zijn tekeningen in Een opa om nooit te vergeten van Bette Westera, en hij kreeg voor datzelfde boek in Japan de Grand Prix van de Sankei Shimbun.

Bestel Top Bob – Van wie is die drol? eenvoudig via Bol.com

Top Bob – Van wie is die drol?
Harmen van Straaten
Uitgeverij Leopold
ISBN 9789025882174 
November 2021
€ 10,99

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo