Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Kids

De wondere wereld van de natuur

In het boek De wondere wereld van de natuur leren kinderen alles over de buitengewone rijkdom van de natuur: van bomen en bloemen tot kleine beestjes, wilde dieren en dieren van de boerderij, op het platteland, in de tuin, aan het water of in het bos. Op een regenachtige dag slaan we dit prachtige boek open om te leren over de planten en de dieren. Als we niet naar buiten kunnen, dan halen we de natuur naar binnen.

Het leven in de tuin

De wondere wereld van de natuur begint met het leven in de tuin. ‘Hé mama, we hebben het over de tuin op school. Ik weet welke beestjes in de tuin zitten.’ De interesse van mijn zoon is gewekt. We ‘wandelen’ door de tuin en zoeken naar een lieveheersbeestje, een kers, een radijs en een prei. Het boek bevat veel informatie op kindermaat. Van de beestjes in de tuin tot aan de bomen in het park, de vogels, de jaargetijden, alles komt aan bod. Bladzijde voor bladzijde is enorm veel te zien op de prachtige illustraties. We leren waarom een regenworm goed is voor de grond en hoe een lieveheersbeestje wordt geboren.

Ik draag mijn huisje door de regen. Rara, wie ben ik?

In De wondere wereld van de natuur begint elk hoofdstuk met een mooie grote prent en bevat leuke zoekopdrachten, raadsels en weetjes die het ontdekken nog leuker maken. Na de tuin komen ook het platteland, het water, het bos, de zee en de bergen aan bod. Bij elk hoofdstuk zie je de meest voorkomende dieren afgebeeld. Het boek bevat grote tekeningen en kleine stripverhalen met korte teksten om alles beter te begrijpen. De wondere wereld van de natuur is een heerlijk boek om doorheen te bladeren. De kwaliteit van dit boek is uitstekend en zeer waardevol voor kinderen vanaf vijf jaar die meer willen weten over planten en dieren om hen heen.

Koop De wondere wereld van de natuur bij je lokale boekhandel of bij Bol.com

Meer boekreviews, kindvriendelijke hotspots en leuke producten vind je onder Kids.

De wondere wereld van de natuur
Centrale Uitgeverij Deltas
ISBN 9789044761641
mei 2021

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo