Zoeken...
TOP
Boeken Kids

Walvissen aan wal

Sfeervol prentenboek over de gevolgen van milieuvervuiling

Op een dag komen de walvissen zomaar uit de zeeën en oceanen. Het is wereldnieuws. De visboer heeft nog nooit zoveel vis verkocht. En in het zwembad is het voller dan ooit. Maar niet iedereen is blij met hun komst. De walvissen laten overal visgraten slingeren en ze zijn natuurlijk wel erg groot en zwaar. De mensen hebben er genoeg van. De walvissen moeten weg. Maar… waarom zijn ze eigenlijk aan wal?

Kindvriendelijk en speels

Walvissen aan wal is een ontroerend prentenboek over de gevolgen van milieuvervuiling voor mens en dier. De illustraties zijn humoristisch en sfeervol. Het verhaal komt aan de hand van de prachtige illustraties helemaal tot leven. De tekst is heel duidelijk, kindervriendelijk en speels geschreven. Mijn zoontje is vol van het verhaal en zich al goed bewust van de gevolgen van milieuvervuiling. ‘Ja mama, dan ziet straks de walvis een lekker visje, maar dan is het een plastic flesje‘. Het verhaal heeft ook zeker zijn grappige momentjes. Zo moest mijn zoontje hard lachen wanneer een zware walvis op een parkbankje ging zitten en de meneer aan de andere kant werd gelanceerd.

Lees ook: Koos zoekt een huis

Een belangrijke boodschap

Meer dan de helft van alle walvissen heeft plastic in de maag, één op de drie zeeschildpadden heeft plastic ingeslikt en jaarlijks gaan er 100.000 zeedieren dood door plastic. Elke minuut belandt een vuilniswagen aan plastic afval in onze oceanen. 94% komt op de zeebodem terecht, 1% blijft ronddrijven en 5% spoelt aan. De hoeveelheid plastic die je in onze oceanen aantreft, is bijna niet voor te stellen. Dit boek maakt milieuvervuiling toegankelijk en laat zien dat we meer moeten doen om de aarde groen en gezond te houden. Het boek Walvissen aan Wal is een perfect boek om voor te lezen aan kleuters en een parel voor in de boekenkast.

Bestel ‘Walvissen aan wal’ eenvoudig via Bol.com

Walvissen aan wal
Nick Bland
Leopold
ISBN 9789025882396
oktober 2021
€ 15,99

Stéfani gets fit

«

»

Volg @stefani_getsfit