Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Kids

Spuit Elf wordt brandweerolifant

Aan de kant! Waar is de brand?

‘Later word ik brandweerman.’ Na het lezen van het boek Spuit Elf wordt brandweerolifant weet mijn jongste kleuter het zeker. Later wordt hij brandweerman. Kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om te fantaseren over wat je later wil worden, maar de beroepen als brandweer- en politieman zijn bij mijn jongens absoluut favoriet. Van 6 oktober tot en met 17 oktober 2021 is het weer Kinderboekenweek en dit boek sluit goed aan bij het thema Beroepen: Worden wat je wil’.

Grappig, ondeugend en net even anders

Spuit Elf wordt brandweerolifant is een aandoenlijk prentenboek over Spuit Elf, een dapper olifantje dat graag brandweerolifant wil worden. Maar hij moet nog veel leren. Vooral om op tijd te komen, maar als zich een ramp voordoet kan Spuit Elf bewijzen dat hij een echte brandweerolifant is. Mijn jongens luisteren aandachtig naar dit lieve verhaaltje met prachtige prenten. De tekst gaat op rijm en soms laat ik mijn jongens het laatste woord raden. We tellen de olifanten, hun slurven en helmen en de brandweerauto’s op de prenten. Als de brandweermannen erop uitgaan dan zingen ze met elkaar in de brandweerwagen. De korte liedjes vinden mijn jongens geweldig en ze verzinnen zelf varianten. Dit boek prikkelt hun fantasie. Wil je het nog een keer voorlezen mama? Mijn kleuters balen als het verhaaltje is afgelopen, maar het is bedtijd. ‘Vanavond ga ik dromen over de brandweer’, zegt mijn oudste zoon. Dit boek is grappig, een beetje ondeugend, leerzaam en mooi vormgegeven.

Leesfragment

In de brandweerkazerne gaat het alarm.
De brandweerolifanten roetsjen langs de paal naar beneden en

springen op hun wagens, op weg naar de brand.
Maar Spuit Elf is weer eens te laat.
Hij slaapt door alles heen.
Of hij zit net met een boek op de wc.
Of hij is zijn helm kwijt…
Hoe kan Spuit Elf toch brandweerolifant worden?

Koop ‘Spuit Elf wordt brandweerolifant’ bij je lokale boekhandel of via Bol.com

Meer leuke kinderboeken, kindvriendelijke hotspots en tof speelgoed vind je onder Kids

Spuit Elf wordt brandweerolifant
Harmen van Straaten
Leopold
ISBN 9789025881573

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo