Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Gezondheid / Leefstijl

Gezond leven kost geld

hardlopen schoen veter strikken

Weet jij hoeveel geld je uitgeeft aan je manier van leven? Het leven is duurder dan ooit en ik zal niet de enige zijn die zich hier wel eens zorgen over maakt. Niet alleen een dak boven je hoofd, maar ook je wekelijkse boodschappen bij de supermarkt nemen een grote hap uit het te besteden budget. Voedzaam en lekker eten hoeft niet altijd duur te zijn, maar gezond leven kost wel geld.

Denk maar aan je abonnement bij de sportschool, maar ook voedingsadvies, afslankprogramma’s en afslankmiddelen. En vergeet gezondheidsmonitoring niet, zoals apparaten en apps. Of hardloopschoenen om buiten een rondje te rennen. Uit onderzoek blijkt dat wij Nederlanders het afgelopen jaar maar liefst 7,2 miljard euro uitgaven aan een gezonde leefstijl. En dat is 600 miljoen euro meer dan een jaar eerder.

Het sportlidmaatschap is een grote kostenpost

Als ik naar mijn uitgaven kijk dan is mijn sportlidmaatschap de grootste kostenpost. En die uitgave deelt ook de rest van Nederland. Sport is een belangrijk onderdeel van een gezond leven en bijna twee/derde van de Nederlanders boven de 18 jaar sport wekelijks. Het sportlidmaatschap is dan ook niet voor niets het grootste aandeel van 28% van de totale uitgaven aan een gezonde leefstijl.

Daarna volgen voedingssupplementen. Voor mij ook niet onbekend. Zelf neem ik dagelijks voedingssupplementen en ik koop ze ook voor mijn kinderen. Op de derde plaats staan sportkleding en sportuitrusting die je nodig hebt om te sporten, zoals sportschoenen, tennisrackets, hockeysticks, keepershandschoenen enzovoorts.

Gezond leven is een maatschappelijk probleem

De kosten stijgen en dat kan een reden zijn om het abonnement bij de sportschool op te zeggen. Het is spijtig als je je gezonde leefstijl moet laten varen vanwege geldproblemen. Zo blijken er meer mensen dan ooit minder gezond te eten, omdat de gezonde producten zo duur zijn geworden en dure sportlidmaatschappen worden opgezegd om kosten te besparen. Ik vind het zorgwekkend dat ongezond leven op korte termijn goedkoper is dan gezond leven. Op de lange termijn legt een ongezonde leefstijl namelijk een groot beslag op de samenleving. En behalve dat gezond leven geld kost, kost ongezond leven ook geld. Het is wat mij betreft een maatschappelijk probleem, waar ik ook niet zomaar een oplossing voor heb. Maar bewustwording van je gezondheid en manier van leven is al een stap in de goede richting.

Meer gezondheid

Bosbaden in je tuin
Haarfijn meten van stress
Op je gezondheid?

Bron: Multiscope
Header: Pexels

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo