Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Nederland / Reizen

Familieweekend in vakantiewoning Terra Nova

vakantiewoning terra nova

Het was alweer jaren geleden, dat ik vakantie vierde met mijn hele schoonfamilie in één huis. Na de coronaperikelen werd eindelijk weer een datum geprikt om met elkaar samen te zijn. En toen begon het zoeken naar een perfecte locatie én accommodatie voor het familieweekend. Die hebben we gevonden in Overijssel! Dit keer in vakantiewoning Terra Nova in Ane, Overijssel. Ane ligt vlakbij Hardenberg in het Vechtdal. En dat is een mooie omgeving waar je van alles kunt doen. Maar het vakantiehuis is zo compleet dat je eigenlijk de deur niet uit hoeft.

Al jarenlang een familiebedrijf

Vakantiewoning Terra Nova ligt in Ane, vlakbij Hardenberg. Deze accommodatie is al generaties lang in bezit van een boerenfamilie. Vroeger woonden er drie generaties bij elkaar in de oude boerderij. Maar deze maakte in 2016 plaats voor een nieuw ruim en luxe vakantieverblijf voor maar liefst 30 personen.

Na ruim 1,5 uur rijden komen we aan in het groene landschap van Ane. Voor mij enigszins bekend terrein. Afgelopen jaar was ik een weekend in Rheeze, aan de andere kant van Hardenberg. Bij de oprit zien we het vakantiehuis al staan. Zeg maar gerust ‘mansion’, want de omvang is enorm. Langs de koeienstal rijden we de enorme parkeerplaats op waar iedereen met gemak z’n auto kwijt kan. De tuin van het huis is gericht op de weilanden waardoor je veel privacy hebt. Na aankomst sprinten de jongens niet naar de gigantische trampoline in de voortuin van de vakantiewoning, maar naar de tuin achter het huis. Ze hebben voetbaldoeltjes gespot en een voetbalveld in de tuin maakt hun dromen waar.

Landelijke sfeer, rust en ruimte

Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Ik heb het natuurlijk over de kamerindeling. In totaal zijn er twaalf ruime slaapkamers. Er zijn vier kamers op de begane grond en acht op de eerste verdieping. Alle kamers beschikken over goede bedden én een eigen badkamer met toilet en douche. Er is zelfs een televisie, wat een luxe! Ben je met een grotere groep dan kunnen er ook nog bedden bijgeplaatst worden. Alles ziet er schoon uit en de ramen zijn voorzien van horren. Fijn als je ’s nachts het raam open laat staan, zodat er niet van alles naar binnen vliegt (of kruipt).

De woonkamer is ontzettend ruim met lange tafels en fijne stoelen om lange avonden te tafelen. Ook de zithoek met een heerlijke loungebank nodigt uit om lekker te relaxen. Het ziet er nieuw uit! De keuken is compact, maar van alle gemakken voorzien. Er staan twee enorme koelkasten, een vaatwasmachine die in slechts vijf minuten klaar is en volop keukenbenodigdheden. In de keuken zijn al een paar familieleden pizza’s aan het bakken, maar ik ben benieuwd naar de rest van het huis.

Een walhalla aan speelmogelijkheden

Zowel binnen als buiten zijn er voor kinderen van alle leeftijden volop speelmogelijkheden. In de woonkamer zijn allerlei spelletjes en speelgoed te vinden. Buiten zie ik een gigantische trampoline, zandbak, schommels en een speeltoestel met diverse glijbanen. Maar dan heb ik het nog niet over de speelschuur gehad. In deze enorme schuur staat ook een speeltoestel, een airhockey- en voetbaltafel, enorme bouwblokken. Maar ook een tafelvoetbal, dartbord en skelters voor kinderen van klein naar groot.

We hebben enorm geboft met het mooie weer. De kinderen racen rondjes rondom het huis op de skelters. Op blote voeten wordt er gevoetbald en in de zandbak worden zandtaartjes gemaakt. Er wordt gelachen, geschommeld en flink wat potjes verstoppertje gespeeld. De kinderen hebben hier echt de ruimte om volop en vrijuit te spelen. Je hebt er geen kind meer aan.

In de buurt

Op de boerderij kun je de hele dag zien hoe de koeien worden gemolken met het volledig automatisch melksysteem. Natuurlijk nam ik een kijkje in de stal waar volop kalfjes stonden. Je kunt op meerdere plekken heerlijk buiten zitten. Aan de lange tafel, de picknicktafels bij het voetbalveld of onder de overkapping van de speelschuur.

Als je het leuk vindt om de omgeving te ontdekken dan is Hardenberg een aanrader. Deze stad vind je op vijf kilometer afstand en hier worden veel activiteiten verzorgd, met name in het voor- en zomerseizoen. Verder vind je er een overdekt zwembad, bioscoop en zelfs een theater. Of breng een bezoek aan attractiepark Slagharen of de recreatieplas De Oldemeijer.

Het prachtige Vechtdal biedt ook leuke kinderroutes op de fiets en te voet. Met de familie wandelden wij de route van 3,5 kilometer over de overstroming van de Vecht. Tijdens de route ontdek je al wandelend meer over het Vechtpark. Het routeboekje is voor 1,50 euro te koop bij Natuuractiviteitencentrum De Koppel. Ook maakten we een fijne boswandeling rondom de zandverstuiving in Rheeze, waar we volop paddenstoelen hebben gevonden in het bos.

Zijn er ook verbeterpunten te noemen? Ik moest er even goed over nadenken toen mijn schoonvader vroeg hoe ik het weekend vond. ‘Boven verwachting’ was mijn eerlijke antwoord. Het enige is dat er veel vliegen zijn rondom de vakantiewoning. Overal zijn horren, ook bij de deur naar het terras en de speelschuur. Je moet je er wel bewust van zijn om de deur achter je dicht te doen om te voorkomen dat ze naar binnen vliegen. Met spelende kinderen die van binnen naar buiten lopen, is dat een uitdaging. Maar goed, als dat het enige is… We hebben een fantastisch weekend gehad. Vakantiewoning Terra Nova is een ideale accommodatie voor een familieweekend, reünie of feest.

In de buurt

Familiecamping Capfun De Belten
Wandelen op de Lemelerberg
Speelbospad Nijverdal

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo