Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Gezondheid / Leefstijl

Op je gezondheid?

proost op je gezondheid

We leren al van jongs af aan dat het drinken van alcohol gezellig is. We proosten op onze gezondheid als we iets te vieren hebben. Op verjaardagen, op het leven of op een nieuw huis. Maar wist je dat alcohol de kans op zeven soorten kanker vergroot? Dat weten we vaak niet. Daarom is er nu de kenniscampagne ‘Op je gezondheid?’ gelanceerd. Het is misschien geen leuke boodschap, maar het is wel belangrijk om te weten.

Een vraagteken bij ons proostgedrag

Slechts een derde van de Nederlanders weet dat alcohol de kans op kanker vergroot. Uit onderzoek blijkt ook dat Nederlanders bij alcohol nog te weinig denken aan iets wat ongezond is. We associëren het met feest, gezelligheid of ontspanning. Een wijntje bij het eten of lekker los in het weekend. Veel mensen drinken weleens alcohol. Sterker nog, ik heb mij regelmatig moeten verantwoorden waarom ik geen alcohol drink. Bizar eigenlijk, want alcohol is niet gezond. Al met één glas per dag heb je meer kans op bepaalde soorten kanker. Om men bewust te maken van de risico’s van het drinken van alcohol komen de Maag Lever Darm Stichting (MLDS) en het KWF, onder de vlag van de Gezonde Generatie, met de kenniscampagne Op je gezondheid?

Hoe zit het precies met alcohol en je gezondheid?

Eigenlijk best gek dat we proosten op onze gezondheid, terwijl alcohol slecht is voor onze gezondheid. De kennis over de schadelijkheid van alcohol is nog niet breed genoeg bekend onder volwassenen. Men denkt vooral dat veel drinken in één keer ongezond is. Elke dag een glas alcohol vindt één op de vijf Nederlanders zelfs gezond! Met deze blog moedig ik je aan om meer te weten te komen over alcohol, zodat je bewustere keuzes kunt maken. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je kinderen.

Meer informatie vind je op GezondeGeneratie.nl/alcohol

Meer gezondheid

Volg je mij al op Instagram?

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo