Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Food / Overig / Reviews / Tussendoortjes

Halloween snacks

sweet switch halloween chocolade spin

Halloween is geen officiële feestdag in Nederland, maar wordt ieder jaar wel uitbundiger gevierd. Mijn jongens zijn gek op griezelen, maar nog leuker is al dat snoep met trick or treat. Jammer genoeg zie ik een enkele mandarijn tussen de snoepjes. Het merendeel is mierzoet en bomvol kleurstoffen. 

Leuke Halloween snacks hoeven niet ongezond te zijn. Sterker nog, van deze spookjes van komkommer en spinnenwebben van chocolade zaten mijn jongens te smullen. Nog leuker, voor deze Halloween snacks hoef je geen uren in de keuken te staan. Sterker nog, in een handomdraai tover jij ze op tafel!

Wat heb je nodig?

Een goede voorbereiding is het halve werk. Je hebt nodig:
– Komkommer
– Chocolade reep
– Zoute sticks
– Suikeroogjes
– Evt. iets plakkerigs om de oogjes te plakken zoals appelstroop of pasta.
Je hebt maar een mespuntje nodig.

Spookjes van komkommer

Deze snack is easypeasy. Het meest ingewikkelde is om de oogjes te laten plakken op de komkommer. Als je de komkommer hebt gewassen, snijd je de komkommer in schuine plakjes. Door de plakjes schuin af te snijden, krijgt het spookje wat meer body. Het zachte deel snij je eruit en dan plak je de oogjes. Hiervoor kun je bijvoorbeeld wat witte chocolade pasta gebruiken.

Chocolade spinnenwebben

Met de chocolade spinnenwebben heb ik indruk gemaakt. Met grote ogen keken mijn jongens mij aan toen ik deze lekkere snack tevoorschijn toverde. De voorbereidingen vraagt misschien iets meer tijd dan de komkommer spookjes, maar het blijft makkelijk. 

Pak een velletje bakpapier en breek wat zoute sticks doormidden. Op het bakpapier leg je de gebroken stokjes in de vorm van een spinnenweb. Vervolgens smelt je chocolade in de magnetron of au bain-Marie. Ik gebruikte ongeveer een halve chocolade reep.

Als de chocolade gesmolten is, schep je het met een lepeltje midden in het spinnenweb. Vervolgens verbind je de stokjes aan elkaar met de chocolade. Als de spinnenwebben klaar zijn, leg je de oogjes in het midden. Voor het beste resultaat laat je de chocolade spinnenwebben opstijven in de koelkast. Vervolgens kun je ze met gemak van het velletje bakpapier halen. 

Volg je mij al op Instagram? @stefani_getsfit

Meer gezondere tussendoortjes

De Gigantjes
Taai taai koeken zonder suiker
Groene smoothies

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo