Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Eetdagboek / Food

Eetdagboek week 40

Mijn eetdagboek deel ik om een inkijkje te geven in mijn eetpatroon. Ontbijt, snacks, lunch en avondeten komen allemaal aan bod. Ik ben geen voedingsdeskundige dus dit is geen professioneel advies. Ik tel geen calorieën en ik weeg niets af. Ik deel mijn persoonlijke zoektocht om mijn gezonde gewicht te behouden. Wat voor één werkt, hoeft niet voor de ander te werken. Zoek je eigen weg in gezond leven en doe vooral inspiratie op.

“Ik zie zoveel lekkere dingen voorbij komen, maar als ik dat zou eten vliegen de kilo’s eraan.” Laatst kreeg ik dit bericht en laat ik eerlijk zijn, ook ik moet opletten. Ik kan eigenlijk altijd wel goed eten. Zelfs als ik ziek ben. Daarom probeer ik mate te houden door drie hoofdmaaltijden en maximaal drie tussendoortjes per dag. Dat werkt voor mij. Daarnaast drink ik geen calorieën, maar drink water, thee of cola zero. Daarnaast probeer ik elke dag zoveel mogelijk te bewegen. Om je een inkijkje te geven, deel ik behalve mijn eetweek ook mijn Fitbit weekrapportage.

Maandag

Ontbijt: havermoutpannenkoek met kiwi en salted caramelsaus
Tussendoor: twee dropjes
Lunch: aubergine in tomatensaus met kruiden en mozzarella uit de oven
Bereidingswijze: verwarm de oven op 200 graden. snijd een aubergine in stukken. Giet hier de EASY Pastasaus van Foodfellows overheen. Voeg extra kruiden toe naar smaak. Paar plakjes mozzarella eroverheen en ongeveer 15 minuten in de oven.
Tussendoor: handje pepernoten (Peppernuts Holland) en wortels
Avondeten: sperziebonen, doperwten en friet met schil uit de aerofryer met mayo
Tussendoor: reep (Grenade)

Dinsdag

Ontbijt: citroenkwark met passievrucht, mango en muesli met noten (Tastybasics)
Lunch: twee volkoren pita broodjes met gemengde salade, tonijn, augurk, rode paprika, komkommer, beetje mayonaise, peper en zout
Tussendoor: handje dropjes
Avondeten: pasta van o.a. erwten (Honig) met tomatensaus, veel groenten, gehakt en geraspte kaas

Woensdag

Ontbijt: vanille yoghurt met gele kiwi en muesli met noten (Tastybasics)
Lunch: volkoren pita broodjes met pesto, mozzarella, tomaat en oregano uit de oven
Tussendoor: worteltaart en 4 dropjes
Avondeten: groentewrap met muhammara (Maza), gemengde salade, maïs, tomaat en paprika en een linzenburger.
Tussendoor: vanille yoghurt met hagelslag

Donderdag

Ontbijt: havermoutpannenkoek met appel, salted caramelsaus, krenten en walnoten
Lunch: gemengde salade met komkommer, paprika, maïs en cashewnoten
Tussendoor: kokos citroen koekreep (Leev)
Avondeten: broccoli, linzenburger en aardappel met schil uit de aerofryer
Tussendoor: KitKat van Atkins

Vrijdag

Ontbijt: citroenkwark met blauwe bessen en muesli met noten (Tastybasics)
Lunch: wortelcake
Tussendoor: mandarijn en twee snoepjes
Avondeten: pompoen puree met een kaasschnitzel
Tussendoor: chocolade met noten, maiswafels en een handje M&M’s

Zaterdag

Ontbijt: wortelcake
Lunch: twee afbakbroodjes (Slooow) met muhammara en komijnenkaas
Tussendoor: mandarijn, paprika chips en chocolade
Avondeten: carpaccio, ossenhaas, witte wijn (Bistro Lokaal) + handje snoepjes

Zondag

Ontbijt: havermoutpannenkoek met appel en krenten
Lunch: baby bladspinazie met rode paprika, komkommer, brie light, muhammara (Maza) en cashewnoten
Tussendoor: twee mandarijnen, handje cashewnoten en handje snoepjes
Avondeten: sperziebonen, paprika, vega schnitzel van tomaat en mozzarella

Bewegen en gewicht

Hier vind je mijn Fitbit weekrapportage en overzicht van mijn gewicht en vetpercentage.

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo