Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Food / Overig / Tussendoortjes

Wortelcake

Deze wortelcake vind ik heerlijk in het najaar. Ook de kinderen vinden het heerlijk. Als ik niet meteen wat stukken invries dan is de cake zo op. Je hebt niet veel ingrediënten nodig en het meeste werk doet de oven.

Ingrediënten

Voor het bereiden van de wortelcake heb je de volgende ingrediënten nodig:
300 gram volkorenmeel
150 gram geraspte wortel
100 gram walnoten (grof gehakt)
150 ml heet water
100 ml olijfolie
2 el gebroken lijnzaad (Linwood)
6 dadels (Yogi Yousef)3 el appel en kaneel stroop (Frutesse)
1 tl bakpoeder
1 tl kaneelpoeder
evt. rozijnen

Bereidingswijze

Verwarm de (hete lucht) oven op 190 graden. Week 2 eetlepels lijnzaad in 150 ml heet water. Snij de dadels in kleine stukjes. Voeg de stukjes dadel, de olijfolie en appel en kaneel stroop toe.

Meng in een andere kom 300 gram volkorenmeel met de bak- en kaneelpoeder, de geraspte wortel en de grof gehakte walnoten. De twee mengsels mix je samen. Ik heb kort de staafmixer gebruikt om het mengsel wat smeuïger te maken. Voeg eventueel rozijnen toe. Het beslag blijft vrij vast en plakkerig. Doe dit beslag in een cakevorm en bak de cake in ongeveer 45 minuten gaar.

Meer recepten vind je hier: Food.

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo