Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Kids

De avonturen van Steef Superscheet

Avonturen Steef Superscheet lezen

We hoeven er niet geheimzinnig over te doen: iedereen laat scheten. Het boek De avonturen van Steef Superscheet gaat over een jongen met SUPERSCHETEN. Hele harde scheten. Bij ons thuis lagen mijn jongens alleen al dubbel van het lachen over de titel van het boek: ‘Steef Superscheet’. Tja, het zit in de naam denk ik. Gaat die onderbroekenlol fase ooit voorbij?

Een jongen met superscheten!

Steef mag een heleboel dingen niet eten van zijn moeder. Zo zijn marsepein, drop en spinazie ten
strengste verboden. Wanneer Steef en zijn beste vriend Bobby toch taart met marsepein eten, doen ze een bijzondere ontdekking: door het verboden voedsel laat Steef hele harde scheten! En niet zomaar scheten, want deze speciale ruftdampen hebben geheime superkrachten. Steef en Bobby gebruiken dit talent om grappen uit te halen, totdat Steef bij een spannende reddingsactie ontdekt wat er gebeurt als hij een superscheet laat op het juiste moment…

Daar zit een luchtje aan

De omslag van het boek De avonturen van Steef Superscheet past goed bij het verhaal. De lettertypen in het boek zijn wat groter met hier en daar vetgedrukte woorden. Mijn jongens vinden dit prettig lezen. Hierdoor zijn ze ook minder vaak kwijt waar ze ook alweer waren met lezen. De illustraties zijn niet in kleur, maar ook ontzettend leuk. Scheten worden in dit boek op een grappige manier afgebeeld.

De schrijfstijl is humoristisch met eenvoudige woorden die passen bij het leesniveau van jonge lezers. En natuurlijk vliegen de scheten je om de oren, zoals sluipscheten, supersmerige ruften en een knalconcert. Mijn jongens grinniken ervan. Naast de onderbroekenlol komen er ook serieuze onderwerpen aan bod zoals vriendschap. Mijn jongens vinden De avonturen van Steef Superscheet te gek. Het raakt zeker hun gevoel voor humor.

De avonturen van Steef Superscheet | Nina George | De Witte Leeuw | ISBN 9789493236585

Meer boeken

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo