Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Kids

Wolkje

Van donderwolk tot regenboog

‘Kijk mama, dat lijkt wel een olifant.’ Mijn jongste zoon wijst naar de wolken. Wie heeft het niet gedaan? Kijken naar de wolken en verzinnen waar ze op lijken. Wolkje is een prachtig prentenboek over het weer, uitgebeeld in een wolkje. Het gaat over de zon en regen, onweer en regenbogen, maar ook over spelen en groeien, en zijn wie je bent! Het allermooiste vind ik de boodschap van het boek die heel subtiel door het verhaal verweven zit. Niet iedereen wordt blij van dezelfde dingen, maar je mag altijd zijn wie je bent. Een vrolijk prentenboek met een waardevolle boodschap.

Zon en regen

Wolkje vertelt een vrolijk verhaal over de verschillende weersomstandigheden. Het boek begint met allerlei figuren die je in de wolken zou kunnen zien. Wolkje neemt je mee langs de verschillende stappen die een wolkje doorloopt. Zo drijft Wolkje vrolijk langs de blauwe hemel, tot groot plezier van de mensen op de grond die steeds andere figuren in hem ontdekken. Plotseling verandert Wolkje in een regenwolk…. en alle mensen rennen weg. Gelukkig zijn de bloemen, de vissen en de boer wel blij met hem!

Onweer en regenbogen

Wolkje leent zich uitstekend om voorgelezen te worden en samen de prenten te bekijken. In het verhaaltje gebeurt van alles en op elke pagina is genoeg te zien. De pagina’s staan vol prachtige illustraties die het verhaal goed uitbeelden. Het zijn echte blikvangers. Het is erg leuk om samen te kijken naar de illustraties. Mijn kleuters merken weer andere details op dan ik had verwacht. Grote lappen tekst heeft het boek niet, ideaal voor kinderen met een korte concentratieboog.

Het verhaal is rustig opgebouwd en herkenbaar. Wolkje is absoluut niet heftig, zwaar of spannend. Vooral jonge kinderen tussen de drie en zes jaar zullen dit verhaal geweldig vinden. Wolkje is een mooi boek om met je peuters en/of kleuters in gesprek te gaan over het weer. Na het lezen van het boek willen mijn jongens meteen naar buiten om naar de wolken te kijken. Ook tekenen ze wolken, regen en regenbogen. Leuk dat ze door Wolkje gestimuleerd worden om creatief met het weer bezig te zijn. Het boek is ook zeker geschikt voor het slapen gaan.

Bestel Wolkje direct bij kinderboeken.nl 
Het is de missie van Kinderboeken.nl om kinderen mooie verhalen te laten beleven, dus ze helpen je graag om het perfecte kinderboek te vinden. Op de website kun je eenvoudig zoeken op onderwerp en leeftijd. Ben je benieuwd naar mijn andere reviews van kinder- en prentenboeken? Neem dan een kijkje bij Kids.

Wolkje | Anne Booth | Ploegsma | ISBN 9789021679310 | Leeftijdscategorie 3-6 jaar

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo