Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Kids

Kun je gamen in de ruimte?

101 vragen aan astronaut André Kuipers

In het boek Kun je gamen in de ruimte ontdek je alles over het leven van een astronaut. André Kuipers beantwoordt 101 vragen van kinderen. Het zijn grappige, persoonlijke en gekke vragen, zoals: Kun je pizza eten in de ruimte? Hoe moet je naar de wc zonder dat de drollen zweven? Wat doen astronauten in hun vrije tij in de ruimte? Waarom is een ruimtepak wit?

101 vragen

Hoe leer je het meest? Door leuke, grappige, slimme en brutale vragen te stellen. Dat deden kinderen in het boek Kun je gamen in de ruimte? Overal komt André Kuipers kinderen tegen met verrassende vragen. Hij gaf de antwoorden op de 101 grappigste, slimste en brutaalste kindervragen en Sander Koenen schreef ze op. André is de eerste Nederlandse astronaut die twee keer naar de ruimte vloog. Hij woonde 204 dagen in een wereld waaronder of boven niet bestaat. En waar je smarties uit de lucht kunt happen. Terug op aarde vertelt André graag over zijn avonturen in de ruimte.

Grappig en persoonlijk

Mijn kinderen vinden de ruimte spannend. Sinds onze unieke museumervaring in Space Expo in Noordwijk zijn ze dol op de ruimte. Ze zijn super nieuwsgierig en willen alles weten over het leven van een astronaut. Vaak stellen ze vragen waar ik ook geen antwoord op heb. Dit boek biedt hulp. Er staan heel veel weetjes in goed te begrijpen zijn voor jonge kinderen. Ik kan me goed voorstellen dat mijn jongens over een paar jaar een boekbespreking doen op school over dit boek. Het is bijzonder vermakelijk, leerzaam en mooi vormgegeven met veel foto’s en platen.

Wil je nog meer weten over de ruimte? In het boek Kun je gamen in de ruimte vind je QR-codes. Als je die scant met je tablet of smartphone kom je direct bij een filmpje uit. Stel jouw vraag aan André via de website thuisinderuimte.nl. Elke vrijdag geeft André op de slimste, grappigste en meest originele vragen antwoord in videoboodschappen. Lees ook mijn boek review over een eerder boek uit de André Kuipers boekenserie: 3,2,1 GO!

Koop Kun je gamen in de ruimte bij je lokale boekhandel of via Kinderboeken.nl

Andere boekreviews, kindvriendelijke hotspots en leuke producten vind je onder Kids.

Kun je gamen in de ruimte
Sander Koenen, André Kuipers
Witte Leeuw
ISBN 9789492901866
mei 2021

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

reset outerwear

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo