Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Kids

Koos zoekt een huis

Op avontuur voor een groene aarde!

Koos zoekt een huis! Koos de Koala heeft het helemaal naar zijn zin in de boom waar hij woont. Koos is gek op eten en slapen. Het liefst hangt hij de hele dag rond in zijn eucalyptusboom, knabbelt hij aan blaadjes en slaapt hij het grootste gedeelte van de dag. Op een ochtend krijgen Koos en zijn vrienden de schrik van hun leven: grote gele monsters hakken alle bomen om! Gelukkig weet Koos te ontsnappen, maar zijn geliefde huis met spulletjes is weg. Wat nu? Koos gaat vol moed op zoek naar een nieuwe plek om te wonen. Help jij hem een nieuw huis te vinden?

Met Koos zoekt een huis ontdek je samen met je (klein)kind waarom en hoe we voor onze aarde moeten zorgen. Milieuthema’s worden klein en toegankelijk gemaakt en hierdoor zie je dat je zelf meer kunt doen dan je denkt om de aarde groen door te geven aan volgende generaties. De illustraties in het boek zijn prachtig en doen me denken aan een animatieserie. Aan de hand van het verhaal komt het avontuur zo echt tot leven. Het avontuur van Koos is heel duidelijk en kindvriendelijk beschreven. Koos zoekt een huis is een aanrader voor ouders die het gesprek met hun kind willen aangaan over natuuronderwerpen. 

Dit boek in drie woorden: natuur, avontuur en vriendschap!

Meer weten?

Wil je meer weten over het boek Koos zoekt een huis, zijn vrienden of het milieu? Neem dan een kijkje op koosdekoala.nl. Hier vind je niet alleen leuke weetjes, activiteiten, tips en kleurplaten, maar ook de afleveringen van de YouTube-serie Koos & Moos. Moos is de allerbeste mensenvriend van Koos. Ze vertellen elkaar spannende verhalen, zingen samen liedjes en halen grappen met elkaar uit. De serie speelt zich grotendeels af in het huis van Moos. Hij is zo lief om tijdelijk onderdak te bieden aan Koos nu hij in Nederland is. Koos leert vervolgens op zijn beurt Moos weer hoe je lief kunt zijn voor de aarde!

Bestel Koos zoekt een huis direct bij Bol.com.

Koos zoekt een huis | Liselot & Yondi | Billy Bones | ISBN 9789030507697

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo