Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Kids

Ben ik een kip?

Mijn oudste kleuter leert net lezen en wil alleen maar oefenen met alle letters en woordjes. Overal waar we zijn worden letters aangewezen. Op verkeersborden, naamborden, producten in de supermarkt en ga zo maar door. Ik weet dat lezen goed is voor zijn ontwikkeling en zie daarom graag dat hij het leuk vindt om te lezen. Lezen is namelijk de basis voor leren. Met het leuke zoekboek ‘Ben ik een kip?‘ kan dit naar hartenlust. Een fijn boek voor de startende lezer. Dit zoekboek staat niet alleen vol met prachtige illustraties en woorden, maar sluit ook aan bij de leesmethode Veilig Leren Lezen op school.

Leesplezier

Mijn zoon wil heel graag lezen, maar de woorden op AVI START niveau zijn nog net te moeilijk. Hierdoor zie ik dat hij ontmoedigt wordt en sneller de handdoek in de ring gooit. Speciaal voor die kinderen heeft Zwijsen zoekboeken voor beginnende lezers bedacht. Deze zogenaamde AVI START-oefenboeken zijn speciaal gemaakt voor kleuters die de woorden van het AVI-niveau nog net iets te moeilijk vinden. De woorden in dit zoekboek zijn een stuk makkelijker, sluit goed aan bij het beginnersniveau en zorgt voor een plezierige leeservaring. Het zelfvertrouwen van mijn zoon krijgt zichtbaar een boost. Dat is fijn als hij straks op school de woorden echt moet lezen. Ook weet ik, als ouder, beter welke woorden ik kan oefenen met mijn zoon. Zo sluit ik thuis aan bij de lesstof van school om mijn zoon te helpen bij het leren lezen. Ik hoop natuurlijk dat hij straks op school ook makkelijker leest.

In de dierentuin loopt een gek wezentje.
Is het een monstertje? Is het een marsmannetje?
Of is het misschien toch een dier?
Hij weet zelf ook niet wat hij is.
Dus hij gaat op zoek naar zichzelf.
Zoek je met hem mee?

Maan roos vis

In de linker bovenhoek van iedere pagina staat een vakje met woorden die gezocht moeten worden. Rustig lezen met het boek op schoot is er niet bij, want soms staan woorden ondersteboven of schuin. In de illustraties zijn veel woorden verstopt, maar spelen zich ook bijzondere dingen af. Kinderen leren met dit zoekboek op een leuke, laagdrempelige manier de eerste woorden die ze op school leren. Ben ik een kip? heeft prachtige zoekplaten, is toegankelijk en humoristisch en sluit 100% aan bij school.

Bestel Ben ik een kip? direct bij Kinderboeken.nl
Het is de missie van Kinderboeken.nl om kinderen mooie verhalen te laten beleven, dus ze helpen je graag om het perfecte kinderboek te vinden. Op de website kun je eenvoudig zoeken op onderwerp en leeftijd. Ben je benieuwd naar mijn andere reviews van kinder- en prentenboeken? Neem dan een kijkje bij Kids.

Ben ik een kip? | Pim Lammers | Zwijsen | ISBN 9789048736843

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo