Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Hotspots / Reviews

Borrelen bij GYS Utrecht

Ze is net terug van vakantie en volgende week start haar nieuwe baan. Goede reden om een paar uurtjes vrij te nemen van mijn werk om bij te kletsen met mijn schoonzus. Ik stap uit bij de bushalte Janskerkhof in het centrum van Utrecht. Een paar jaar geleden (oké, inmiddels meer dan tien jaar) kwam ik hier bijna dagelijks. Ik studeerde rechten en had colleges en werkgroepen op de Drift. Nu zit er een sportschool.

Het restaurant

Om de hoek aan de Voorstraat bevindt zich restaurant GYS. We zijn nog niet binnen of een overheerlijke geur van kruiden komt ons tegemoet. De hele ruimte ruikt naar lekker gekruid eten. Als we nog geen trek hadden, dan krijgen we dat nu wel. We zijn een beetje aan de late kant voor lunch, maar het is nog best druk. We maken hier een opmerking over en de bediening laat ons weten dat je op ieder moment van de dag bij GYS terecht kunt, zowel voor ontbijt, lunch, diner en tussendoor. Het komt regelmatig voor dat mensen in de ochtend wat komen drinken en vervolgens de rest van de dag blijven zitten voor lunch en/of diner. Goed teken, lijkt me.

Het restaurant is licht en open. De inrichting is een beetje studentikoos, veel hout en plantjes. Een mooie groene wand achter de prominente toonbank midden in de ruimte valt meteen op. Bij het raam staan wat lagere zitjes en achter in de zaak kun je ook aan een hogere tafel op een barkruk plaatsnemen.

GYS biedt lekker en gezond eten met vernieuwende smaken!

Het menu

We bestelden een verse gemberthee en wortelsap om vervolgens de menukaart te bekijken. De kaart is bescheiden, maar enorm gevarieerd met unieke combinaties en gerechten. Zo staan er o.a. fish & chips, kibbeling en buffalo wings op het menu, maar dan van groenten. GYS is namelijk een biologisch en vegetarisch restaurant. Daarnaast biedt GYS ook veel veganistische en glutenvrije opties.

We wilden eigenlijk alles wel proeven. De bediening stelt een borrelplank voor. Zo kunnen we van diverse gerechten proeven. We volgen het advies op en bestellen de borrelplank bestaande uit een samenstelling van de borrelhapjes van de kaart.

Borrelplank
Broodplankje met huisgemaakte kruidenboter en pompoenspread, kibbeling van pastinaak, knolselderij, soja en bierbeslag, linzenballen met chilisaus, nacho’s met kaas, guacemole en tomatensalsa, en buffalo wings van bloemkool, buffalosaus en bierbeslag.

Wat een smaaksensatie! We zijn aangenaam verrast, de gerechtjes zijn met aandacht bereid en echt overheerlijk. ‘Zo kan ik iedere dag wel vegetarisch eten’ zegt mijn schoonzus. Als de bediening komt vragen of alles naar wens is en/of we een favoriet gerecht hebben, wijzen we allebei alles aan. We kunnen gewoon niet kiezen welk gerecht het beste is. Mijn schoonzus bestelt nog een wijntje en de tijd vliegt voorbij. We hadden hier de rest van de middag en avond wel kunnen blijven zitten. Helaas moet ik ervandoor om de kinderen op te halen, maar hier kom ik zeker een keer terug!

Restaurant GYS, Voorstraat 77 te Utrecht – www.gysutrecht.nl

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo