Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Reviews

Boekreview: Eet als een expert

Eet als een expert is een wetenschappelijk handboek over het hoe, wat en waarom van gezond eten met meer dan 150 makkelijke recepten. Eigenlijk een voedingsadvies- en kookboek in één. Op een begrijpelijke manier wordt de wetenschappelijke informatie over gezonde voeding uitgelegd door de experts van I’m a foodie. I’m a foodie is een online platform over voeding. Een team van diëtisten, voedings- en gezondheidswetenschappers analyseert alle trends en hypes op kritische wijze en vertaalt ze naar haalbare adviezen en recepten.

Wat mij enorm aanspreekt aan dit boek is dat er aandacht wordt besteed aan het gehele eetpatroon. Er wordt niet gekeken naar losse voedingsstoffen, maar het boek richt zich op je totale eetpatroon dat je dag in dag uit eet. Dat eetpatroon heeft namelijk grote invloed op de gezondheid. Door gezond te eten help je je risico op nare ziektes zo veel mogelijk te verlagen.

Feiten, geen poespas!

In dit boek wordt gesproken over gezonde keuzes in plaats van gezonde voedingsmiddelen. Heel fijn, want dit spreekt meer tot de verbeelding. En die keuzes baseren de auteurs op wetenschappelijk bewijs. Door dit boek te lezen, vergroot je je kennis over gezonde voeding. Die kennis helpt je om goed onderbouwde keuzes te maken met betrekking tot je gezondheid. Zo eet jij als een expert!

Inhoud

De indeling van het boek is naar de verschillende eet- en drinkmomenten: ontbijt, lunch, avondmaaltijden, tussendoortjes en dranken.

De informatie wordt per hoofdstuk gegeven en het voedingsadvies wordt direct ondersteund met recepten, zodat je hier zelf direct mee aan de slag kunt gaan. Naast veel tips en feiten over gezond eten en recepten staan er ook weekmenu’s in. De informatie uit het boek is direct toepasbaar en de tips zijn nuttig en duidelijk.

Het boek ziet er aantrekkelijk uit, is toegankelijk en helder geschreven en omvat meer dan 150 eenvoudige recepten, leuke illustraties en kleurrijke foto’s.

Aanrader

Eet als een expert is een aanrader voor iedereen die is geïnteresseerd in gezond eten. De auteurs hebben mij nieuwe inzichten gegeven en ik ben mij nog bewuster geworden van de keuzes die ik maak.

Zo schrijven de auteurs, dat je echt niet om 7.00 uur hoeft te ontbijten als je dan nog geen hap door je keel krijgt, maar zorg wel dat je op het moment dat je trek hebt een gezonde maaltijd kiest.

De wetenschappelijke informatie over frisdrank vond ik interessant, omdat ik het heerlijk vind om light frisdranken te drinken. Door de informatie van dit boek ben ik gerustgesteld. Ik kan de rest van mijn leven veilig 1,5 liter per dag aan light frisdrank drinken zonder gezondheidsrisico’s. Dat betekent nog niet dat het een gezonde keuze is. Water of thee zonder suiker en zoetstof hebben altijd de voorkeur. Maar zoals ik al eerder schreef, niemand leeft volledig volgens het boekje.

Met de mix & match pagina’s word ik uitgedaagd om creatiever te zijn en meer te variëren. Zo kun je gemakkelijk zelf een ontbijt of voedzame salade samenstellen in zes stappen. Leuk vind ik de dressingrecepten, zoals een avocado- of hummusdressing. In slechts vijf minuten maak je dressings voor vijf porties die enkele dagen houdbaar zijn in de koelkast.

Eet als een expert staat voor gezond, duurzaam, vers (zonder pakjes en zakjes) en zelf koken. De onderwerpen zijn alledaags, evidence based én direct praktisch toepasbaar in je eigen situatie. Uiteindelijk is de keuze aan jou: op welke manier ga jij gezond eten?

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

reset outerwear

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo