Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Food / Lunch / Ontbijt / Overig / Tussendoortjes

Appel en noten crumble

appeltaart

Taart met appel vinden mijn jongens het allerlekkerste wat er is. Als ik hulp heb in de keuken dan moet ik wel oppassen dat ik de vulling niet kwijt ben, voordat de taart in de oven staat. De abrikozenjam maakt deze crumble helemaal af. Dit geniale idee heb ik niet zelf bedacht. Dit kunstje heb ik afgekeken van mijn moeder. Deze appel en noten crumble is heerlijk als dessert, bijvoorbeeld met een bolletje ijs. Eet de crumble vooral wanneer je er zin in hebt. Misschien wel als ontbijt, net als ik.

Ingrediënten

250 gram Panash mix naturel
150 gram (plantaardige) boter
4 grote appels
4 el suikervervanger (ik gebruikte ery bronze van Steviala)
2 tl kaneel
100 gram ongezouten noten
2 el abrikozenjam (Cleanfoods)
evt. rozijnen

Bereidingswijze

Verwarm de (hete lucht) oven op 200 graden en vet een bakvorm in. Voor het invetten gebruikte ik een beetje kokosolie. Schil de appels en snijd ze in stukjes. Hussel de appelstukjes met de kaneel en suikervervanger. Voeg hier de noten en eventuele rozijnen aan toe. Doe de vulling in de bakvorm. Verwarm de abrikozenjam in een pannetje op laag vuur. Zodra de jam vloeibaar is, verdeel je het over de vulling. De Panash mix en de boter kneed je samen tot een kruimelig deeg. Het kruimeldeeg verdeel je over de vulling. Vervolgens bak je de appel en noten crumble in zo’n 30 minuten gaar. Eet smakelijk!

Neem een kijkje bij Food voor andere recepten en mijn eetdagboeken. Volg je me al op Instagram? Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven. Ook deel ik regelmatig leuke winacties op mijn feed en vind je korte video’s (onder reels) van mijn workouts.

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo