Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Overig / Producten / Reviews / Sport

ElliptiGO SUB

ElliptiGO

Een combinatie tussen hardlopen, fietsen en de crosstrainer

Tijdens mijn eerste rondje op mijn splinternieuwe ElliptiGO SUB kreeg ik veel bekijks en vragen. ‘Mis je niet iets?’ Er werd gewezen naar de plek van het fietszadel, maar die ontbreekt. Een ElliptiGO is namelijk een stand up bike, een speciale fiets die je staand gebruikt. Je staat dus inderdaad rechtop. Staand fietsen heeft een hoop voordelen ten opzichte van traditioneel fietsen. Zo neem je een natuurlijke houding aan en voel je hierdoor minder druk op je nek en je rug. Bovendien krijg je nooit zadelpijn én is het een goede workout.

Kampioen zitten

Fietsen is elke Nederlander met de paplepel ingegoten. Ik ken werkelijk niemand die niet kan fietsen. Fietsen is natuurlijk veel gezonder dan dat je met de auto gaat, maar toch beweeg je zittend. En daar willen we toch juist van af? Nederland is namelijk Europees kampioen zitten. Niet echt een prestatie om trots op te zijn, want zitten gaat gepaard met verwoestende gezondheidseffecten. Je loopt meer kans op ziektes zoals hart- en vaatziekten, diabetes type II, depressie, kanker en zelfs vroegtijdig overlijden. Als je daarnaast, net als ik, achter een beeldscherm werkt, heb je ook nog verhoogde kans op klachten aan je armen, nek en schouders. Gelukkig is de oplossing vrij simpel: regelmatig bewegen.

Je fietst zo weg

De ElliptiGO SUB combineert de voordelen van hardlopen, fietsen en fun in één workout en dat lekker in de buitenlucht. Dat wilde ik graag zelf ervaren. Tijdens mijn proefrit bij ElliptiGO Benelux in Zevenhuizen ervaarde ik direct hoe makkelijk je wegfietst op de ElliptiGO. Ik mocht diverse modellen uitproberen, waaronder de 8C: de meest populaire elliptische fiets van de wereld en de SUB: het instapmodel van de SUB familie. Deze unieke fietsen zijn verkrijgbaar in allerlei opvallende kleuren, zoals blauw, oranje, rood en groen. De ElliptiGO SUB is financieel het voordeligste model, licht in gewicht en het stuurkolom in zijn geheel te verwijderen. Dat vind ik een groot voordeel, want zo kan ik de SUB makkelijk in mijn auto vervoeren en overal mee naar toe nemen.

De ElliptiGO SUB heeft de vertrouwde pedaalslag van traditioneel fietsen. In het begin is het misschien even wennen dat je geen zadel hebt, maar al gauw weet je niet beter. Je fietst er letterlijk en figuurlijk zo op weg. De SUB is super wendbaar en met 8 versnellingen rijd je moeiteloos een lekker rondje. Een eenvoudige hendel zorgt ervoor dat de rijhoogte voor iedere gebruiker snel en makkelijk is aan te passen. Zo fietst ook mijn man van bijna twee meter makkelijk weg op de ElliptiGO.

Op de SUB sta je in een comfortabele houding. Staand fietsen op een stand up bike is dan ook niet te vergelijken met staand fietsen op een traditionele fiets, racefiets of mountainbike. Het elliptische patroon en de verlengde voetenplatforms zorgen ervoor dat je ergonomisch en stabiel staat. Op een racefiets of mountainbike neem je al gauw een verkeerde houding aan door bijvoorbeeld teveel op je stuur te hangen. Hierdoor heb je kans dat je je spieren overbelast.

Full body workout

Fietsen op de Elliptigo SUB is intensiever dan traditioneel fietsen en ik merk al gauw dat mijn hartslag omhoog gaat. Staand fietsen is dan ook een goede full body workout. Het is niet alleen leuk, maar ook hyper-efficiënt, omdat je tot 33% meer calorieën verbrandt dan een training met de traditionele fiets. Ik denk dat je staand fietsen dan ook echt moet zien als een goede workout, maar niet om urenlang te toeren. De komende tijd ga ik lekker veel staand fietsen en vertel ik je in mijn volgende blog over het trainen op de ElliptiGO SUB. Staand fietsen is in ieder geval ‘hard not to like’. Ik kan je natuurlijk alles vertellen over de Elliptigo SUB, maar de beste manier is toch om het zelf te ervaren. Via de website elliptigobenelux.nl kun je een proefrit aanvragen. Ik vind het een geweldige manier om te bewegen, die goed is voor je hele lichaam!

It’s so easy to ride – you just get on it and go!

Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Hier lees je mijn verhaal. Volg je me al op Instagram? Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven. Ook deel ik regelmatig leuke winacties op mijn feed en vind je korte video’s (onder reels) van mijn workouts.

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo