Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Overig / Sport

Trainen met de ElliptiGO SUB

Een ultieme workout in de buitenlucht

Een comfortabele training voor je hele lichaam met een hoge funfactor, dát is fietsen op de ElliptiGO SUB. Binnen no time vliegt je hartslag omhoog en werk je aan conditie en kracht. Na een paar rustige rondjes door de buurt werd het tijd voor het echte werk, een sportieve workout op de ElliptiGO SUB. Hoe fiets je nu met een ElliptiGO? Wat doe je aan tijdens een workout? Waar moet je op letten? Wat neem je mee voor onderweg? In deze blog vertel ik je al mijn tips en tricks over mijn eerste trainingen met de ElliptiGO SUB.

Wat is een Elliptigo SUB? In deze blog maak je kennis met deze stand up bike.

Het Lint

Een verhard pad van in totaal acht kilometer lang en zes meter breed, oftewel Het Lint in het Máximapark te Utrecht, leek mij perfect terrein voor mijn eerste échte training met de ElliptiGO. Het stuur maak ik eenvoudig los van het frame en schuif ik zo in de achterbak van onze auto. Binnen een half uur parkeer ik mijn auto op het parkeerterrein vlakbij Key West Beachhouse aan de Haarrijnseplas. Ik heb sportkleding aan en draag sportschoenen. Ik adviseer je om iets aan te trekken waar je goed in kunt bewegen en wat een beetje luchtig is.

Zo eenvoudig als ik de stand up bike uit elkaar haalde, zo makkelijk zet ik hem ook weer in elkaar. Er is mij tijdens de proefrit door ElliptiGO Benelux op het hart gedrukt om altijd de veiligheidspin van het stuur te controleren om nare ongevallen te voorkomen. Voor je veiligheid is het natuurlijk verstandig om met helm te fietsen, maar de ‘eigenwijze Hollander in mij’ vindt het niet nodig. Met skaten overigens wel hoor, maar dat vind ik toch anders.

Als ik met mijn gezicht naar de Haarrijnseplas sta, besluit ik eerst eens rechtsaf te gaan om te onderzoeken of je een rondje om de plas kunt fietsen. Ik vervolg mijn weg langs de Maarseveenseweg en kom via een smal groen platteland weggetje uit bij Het Lint. Niet voor niets is Het Lint geliefd bij skaters, wandelaars, fietsers en hardlopers. Het asfalt is glad en de route is groen en afwisselend. Kilometers asfalt vliegt er onder mij door en de zweetdruppels parelen op mijn gezicht, terwijl ik flink doortrap. Ik vind het prettig om zwaar te fietsen en zet de ElliptiGO dan ook graag in de 8e versnelling. Op de ElliptiGO sta je hoger dan op een traditionele fiets en zo heb je goed uitzicht op de omgeving.

Even op adem komen…

Ik heb genoten van een heerlijke training met de Elliptigo SUB. Ruim 10 kilometer fietste ik door een prachtige omgeving langs de Haarrijnseplas en dwars door het Maximapark. Deze afstand is een mooi begin, want geloof me, het is intensief om staand te fietsen. Op het terras van Key West Beachhouse kom ik weer op adem. Als lekkere oppepper bestel ik een ENERGY sapje van rode biet, paarse wortel, rode kool, appel, citroen, paarse zoete aardappel, paarse boerenkool, gember en basilicum. Het heeft een zoetige smaak en ik geniet van het uitzicht op het water, terwijl de zon in mijn gezicht schijnt. Wat een heerlijke sportieve ochtend was dit!

Een goede voorbereiding is het halve werk

Hoe fiets je op de ElliptiGO? Opstappen en wegfietsen. Zo makkelijk is het om te fietsen met de stand up bike. Vind je het toch fijn om meer structuur aan te brengen in je trainingen, neem dan een kijkje op The Elliptigo Project Run Club (Engelstalig) voor gratis trainingsprogramma’s voor alle categorieën en afstanden vanaf vijf kilometer tot een hele marathon.

Wat neem je mee? Vergeet geen water mee te nemen. Reken er maar op dat je flink gaat zweten. Goed drinken is dan ook echt aan te raden. Neem een slot mee, zodat je je Elliptigo vast kunt zetten als je even pauze neemt op een terrasje. Ik sport graag met muziek en maak gebruik van de Aftershokz Aeropex. Je plaatst de hoofdtelefoon niet in je oor, maar op/over je oor. De muziek wordt via de geleiders op je jukbeenderen naar je binnenoor gebracht. Zo sluit je je oren niet af, maar hoor je ook nog geluiden uit de omgeving. Wel zo veilig. Smeer je in met zonnebrandcrème en/of neem een tube mee als het zonnetje schijnt. Op je Elliptigo kun je veel fietsaccessoires bevestigen, zoals een bidonhouder of een smartphone houder. Mocht je in het donker willen fietsen, denk dan aan fietsverlichting. De Elliptigo is zelfs compatibel met een aantal indoor trainers waardoor je ook bij slecht weer of in de winter binnen door kunt blijven trainen.

Trainen met de ElliptiGO SUB kan buiten, het is efficiënt, je krijgt je hartslag lekker hoog en het is genieten!

In de buurt

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo