Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Gezondheid

Zomer van de Gezonde Jeugd

Het coronavirus lijkt weinig effect te hebben op kinderen en jongeren. De impact van de coronamaatregelen op de jeugd zijn des te groter. Kinderen en jongeren hebben ten tijde van de coronamaatregelen minder bewogen, vaker een beeldscherm gebruikt en hun sociale leven is achteruitgegaan. De verwachting is ook, dat het gewicht van kinderen door de ongezondere leefstijl tijdens de coronatijd is toegenomen. Dit zijn de uitkomsten in het het onderzoeksrapport van JOGG “Impact coronamaatregelen op kinderen en jongeren” door iresearch.

#topzomer #bewegen #gezondevoeding

Aan de ene kant verbaast deze uitkomst mij niet. Ouders zaten in een spagaat met hun werk en les geven aan de kinderen. Het was stressvol. Ik begrijp dat door de overmachtsituatie, kinderen zich vaker dan anders ‘maar even zelf moesten vermaken’. En dan wordt er vast snel achter de televisie of de tablet gekropen. Aan de andere kant heb ik de coronatijd helemaal niet zo ervaren. Ik ben juist veel naar buiten gegaan met mijn kinderen. Mijn jongste zoon heeft zelfs op 3-jarige leeftijd leren fietsen tijdens het thuisblijven. Toen hij het fietsen onder de knie had, moest en zou er elke dag gefietst worden. We boften in die periode met goed weer waardoor mijn kinderen eindeloos veel in de tuin hebben gespeeld.

De zomer is van start

Om juist nu extra aandacht te geven aan gezonde voeding en beweging voor alle kinderen in Nederland organiseert JOGG de “Zomer van de Gezonde Jeugd”. In diverse gemeenten verspreid over Nederland zorgt JOGG voor leuke activiteiten met lekker bewegen, samen buiten spelen en gezond eten en drinken. Wat mij betreft een super goed initiatief! JOGG probeert de jeugd een topzomer geven na een periode van thuis-scholing, niet naar vriendjes en opa en oma, niet naar de sportclub en soms een ingewikkelde thuissituatie. Juist nu verdienen kinderen een leuke en zorgeloze zomervakantie.

Activiteiten

Op de website deelt JOGG gedurende de hele zomerperiode (4 juli-30 augustus) alle lokale activiteiten. Veel activiteiten zijn gratis, soms wordt er een (kleine) bijdrage gevraagd. Wat ik mis op de website is de mogelijkheid om de activiteiten te filteren naar gemeente. Zo is het dus wel even scrollen door de activiteiten om te zien wat er bij jou in de buurt wordt georganiseerd. Er zijn super veel leuke activiteiten te doen, zoals een voetbaltoernooi, bootcamp met water, een sportinstuif of een nerf-battle. Haal je kookdiploma, ga tennissen, doe mee met een theatervoorstelling of ga een dag op kamp.

Met mijn kinderen heb ik meegedaan aan de Avond4Daagse Home Edition en probeerde ik de ‘FitGaaf!-probeer-kleurplaat‘! Op een positieve en creatieve manier stimuleert FitGaaf tot een gezond gewicht, gedrag en leefstijl. Met de kleurplaat krijgen kinderen kleine beloningen voor gezond gedrag. Gezonde voeding gaat niet alleen over wat er op je bord ligt, maar ook over opvoeding: je kinderen geïnteresseerd maken in een gezonde leefstijl. Er staan in ieder geval ontzettend veel leuke activiteiten op de website. Helaas zie ik (nog) niet veel activiteiten in regio Utrecht, maar ik houd de website zeker in de gaten deze zomer.

www.zomervandegezondejeugd.nl

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo