Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Reviews

Gewoon vegan – Alexandra Penrhyn Lowe

Als je een gezin hebt en er altijd te weinig uren in een dag lijken te zitten, heb je geen zin om uren in de keuken te staan. Laat ik voor mezelf spreken. Op drukke dagen vind ik het fijn om vooral snel en simpel een smaakvol gerecht in elkaar te flansen. Het boek ‘Gewoon vegan’ is laagdrempelig en staat bomvol heerlijke vegan recepten voor iedere dag. Een fijn boek als je meer vegan wilt eten en niet weet waar te beginnen, maar ook een waardevolle aanwinst als je al (deels) vegetarisch of vegan eet. Alexandra Penrhyn Lowe laat je zien hoe je lekker, gezond en simpel vegan kunt koken.

Snel, simpel, voor elke dag, voor elk gezin én voor elk budget.

Inhoud

Behalve de titel sprak ook de omslagillustratie mij direct aan. De omslagillustratie is kleurrijk en vind ik prachtig. Ook in het boek vind je deze mooie illustraties. De illustraties zijn uitzonderingen en het kookboek bevat geen foto’s van de gerechten. Ik vind het zelf altijd wel prettig om de foto’s te zien, maar gewaagd is het zeker. Na een voorwoord van Romy Boomsma en een persoonlijke inleiding deelt Alexandra een paar handige trucjes. Vervolgens zijn de recepten verdeeld in acht hoofdstukken: ontbijt, lunch, salades, soepen, avondeten, zoetigheid, babyhapjes en smaakmakers. Volgens Alexandra kun je de hoofdstukken veel breder bekijken. Zo staat er bij het ontbijt een recept voor een havermoutpannenkoek, maar pannenkoeken kun je eigenlijk altijd wel eten. Ook kun je veel gerechten van het avondeten als lunchgerecht maken. Voel je dus niet bezwaard om de gerechten op een ander tijdstip van de dag te eten.

Recepten

Vegan eten wordt steeds makkelijker. In de supermarkt zijn er steeds meer plantaardige producten te koop en ook steeds meer restaurants zetten veganistisch eten op de menukaart. Toch vind ik het nog wel eens een zoektocht. Op zo’n moment ben ik blij met een boek als Gewoon vegan. De recepten zijn over het algemeen lekker duidelijk. Geen fratsen en geen gedoe. Sommige gerechten vragen wat meer tijd, maar dat wordt dan ook bij het recept aangegeven. Alle recepten worden ingeleid met een korte persoonlijk verhaal, bijvoorbeeld wat Alexandra’s eerste zelfbedachte vegan gerechten zijn of wat haar dochter Daantje graag eet.

Vegan is gezonder voor jezelf en de planeet!

Gewoon vegan bevat ook leuke en praktische tips om je gerechten wat op te leuken, zoals een beetje kerriepoeder door de hummus. Ik had hier zelf niet eerder aan gedacht, maar die tip neem ik zeker mee. Alexandra adviseert om restjes van het avondeten te bewaren om daar de volgende dag weer vulling voor de wraps of soep van te maken. Ik probeer zelf ook zo min mogelijk weg te gooien en eet vaak ‘restjes’ van de dag ervoor door een salade of vries het in.

De ingrediënten die ik nog niet kende, zijn op één hand te tellen, zoals arrowroot, palmkool en gordita’s. Speciaal uitgelicht zijn artisjokken. Het schijnt niet veel gegeten te worden, terwijl ik van kinds af aan bekend ben met deze groente. Artisjokken vind ik bijvoorbeeld heerlijk in combinatie met ananas en een heerlijke toevoeging op een pizza. Alexandra houdt van experimenteren in de keuken en daagt je uit om zelf ook wat meer te proberen, zoals met salades of curry’s. Je proeft vanzelf of je het wel of niet lekker vindt. Dit boek neemt je bij de hand om te laten zien dat vegan eten een goede optie is. Vegan eten hoeft helemaal niet eng, ingewikkeld of duur te zijn.

Gewoon vegan | Alexandra Penrhyn Lowe | Spectrum | o.a. te koop bij Bol.com

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo