Zoeken...
TOP
Gezondheid Leefstijl Overig Sport

Zoek een manier om te bewegen

Je hebt geen tijd, je bent moe na een drukke dag, het huis moet nog schoon, je hebt geen zin, je kan niet sporten vanwege de kinderen of je vindt het niet leuk. Er zijn genoeg redenen te bedenken om niet naar de sportschool te gaan. Maar om gezonder te leven hoef je echt niet dagelijks in de sportschool te zijn. Ik vind het heerlijk om te sporten in de sportschool dus dat is een ander verhaal, maar beweging kun je overal vandaan halen. Denk aan wandelen, traplopen of fietsen. Een half uur tot één uur per dag bewegen is al voldoende om mooie resultaten te boeken voor je gezondheid.

Maak bewegen een onderdeel van je dag

Op mijn vrije dag vind ik het heerlijk om te fietsen. Toen de jongens nog kleiner waren, had ik een kind voor- en achterop mijn fiets. Ik heb geen traan gelaten toen de wieg de deur uitging, wel toen het voorzitje te klein werd. Maar we zijn een keer met z’n drieën omgevallen dus dat nooit meer. Een bakfiets is een uitkomst, dacht ik. Dan zitten de kinderen veilig in de bak. Je had me het eerste rondje moeten zien gaan. Ik durfde de bocht niet eens te maken en ben afgestapt (gênant) en begon te twijfelen of het wel iets voor me zou zijn.

Met zweet in mijn handen ben ik alleen naar huis gefietst. Ik vertrouwde mezelf nog niet om met de jongens in de bak naar huis te fietsen. Maar de aanhouder wint en oefening baart kunst, want ik sjees nu overal naar toe en zou niet meer zonder willen. En nee, geen trapondersteuning dus ja, ik trap me soms het leplazarus. Maar zo kom ik wel mooi aan mijn dagelijkse beweging. Wat ik verrassend vond, is dat een bakfiets helemaal niet zo zwaar trapt. Natuurlijk wordt het zwaarder naar mate je meer kinderen en spullen meeneemt in de bak, maar het valt me alles mee.

De bakfiets is zo ideaal, ook voor de boodschappen. Voor mijn kinderen is het ieder ritje weer een belevenis, want ze kunnen alles goed zien en aanwijzen. Het is veilig, makkelijk en nog super gezellig ook. We kletsen en zingen met elkaar tijdens de ritjes en genieten er allemaal van. Vriendje of vriendinnetje mee uit school? No problemo, hop maar in de bak en gaan met die banaan!

Wandel, speel en dans met je kinderen

Andere manieren waarop ik met mijn kinderen aan mijn dagelijkse beweging kom?
Wandelen. Als mijn jongens zich vermaken in de speeltuin loop ik er rondjes omheen. Elke stap telt toch?
Spelen. “Mama, jij moet meedoen’ . Oké dan. Ik ren achter de kids aan met pakkertje en schipper mag ik overvaren. Ik schommel, klim en klauter. We voetballen, hockeyen en rennen lekker in het rond.
Dansen. We maken van de woonkamer een disco. We schuiven de bank en stoelen aan de kant, zetten de muziek lekker hard en swingen maar.
Stoeien. Ja, mijn jongens vinden stoeien het leukste wat er is. Worstelen, elkaar in de houtgreep nemen, bommetje op mama, door de lucht vliegen op mijn voeten, elkaar door de kamer slepen op een deken of door de kamer rollen. Deze fitte mama doet overal aan mee!

Lees meer over bewegen en sport

Stéfani gets fit
TAGS:

«

»

Volg @stefani_getsfit