Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Producten / Reviews

Papierloos schrijven met Bambook

‘Wie schrijft, die blijft!’ Met dat gezegde heb ik vooral geleerd om zaken goed op te schrijven. In mijn werk als projectondersteuner komt dit goed van pas. Ik ondersteun namelijk niet één project, maar zes tegelijk. Juist die combinatie maakt mijn werk alles behalve saai. Maar om alle projecten goed te ondersteunen, moet ik wel overzicht houden. Daarom schrijf ik veel. Als ik dingen niet opschrijf, blijft het door mijn hoofd spoken. Dan ben ik bang dat ik het vergeet. Het opschrijven van de acties zorgt voor rust in mijn hoofd. Door te schrijven, houd ik overzicht en stel ik makkelijker prioriteiten. Niet alleen op mijn werk komt er geen einde aan mijn to-do lijstjes, maar ook thuis schrijf ik van alles op. En zo verslond ik onbewust ladingen papier…

Bambook is mijn laatste schrift

Ik vind het prettiger om te schrijven dan om een digitale lijst bij te houden. Op advies van mijn schoonzus heb ik een digitaal notitieboek geprobeerd, maar ik was er toch niet zo handig in. Behalve dat, heeft schrijven met de hand ook een aantal voordelen. Zo ga je beter observeren, je wordt creatiever en je stimuleert je hersenactiviteit. Door te schrijven gooide ik wel het ene na het andere volgeschreven notitieboek weg. Als ik er nu over nadenk echt zonde van de ontbossing en verspilling van papier. Ondanks het digitale tijdperk waarin we leven, is er een snelgroeiende vraag naar papier. Uit onderzoek is gebleken dat de meeste mensen, net als ik, het liefst fysiek schrijven. Om aan de vraag naar papier te voldoen, worden er veel, heel veel, bomen gekapt. Zo zag ik in de Docuserie De Amazone van de NPO dat er in het Amazonegebied in Brazilië bijna drie voetbalvelden per minuut verdwijnen. Met die kennis wil je toch geen papier meer verspillen? Bambook heeft hier iets op bedacht. Uitwisbare producten die je simpelweg niet weg hoeft te gooien. De schriften kun keer op keer hergebruiken. Dit is niet alleen beter voor de natuur, maar ook voor jezelf. Je kiest bewust welke informatie je bewaart en welke niet.

Bambook droomt van een wereld waarin mensen middelen op een verantwoorde manier gebruiken, zodat we voor onze planeet en onze mensen zorgen.

Slimmer schrijven

Dit schrift van Bambook is misschien wel de laatste die ik koop. Het exotische printje doet me denken aan de tropen. Als hij vol is, bewaar ik de belangrijke notities digitaal via een speciale app en de rest veeg ik schoon. Zo kan ik het notitieboek hergebruiken. Bambook biedt schriften in verschillende maten en designs. Ik heb gekozen voor een schrift met een zomerse print aan de buitenkant. Je hebt ook de mogelijkheid om het binnenwerk zelf samen te stellen. Kies voor blanco pagina’s of bladzijden met lijntjes, ruiten, to do lijsten, bladmuziek of een combinatie hiervan. Ideaal, je stemt jouw schrift precies af op jouw wensen.

WOW, samen hebben we al meer dan 339.538 bomen geplant in Madagascar! – Bambook –

Bambook plant voor elk verkocht product een boom. Zo bespaar je met je Bambook schrift niet alleen papier, maar ga je ook ontbossing tegen. Zo lever je een bijdrage aan het welzijn van mens, dier en onze planeet. Ik ben heel blij dat ik Bambook heb ontdekt. Niet alleen omdat ik me steeds meer bewust ben van het belang van duurzaamheid en liefde voor onze planeet, maar ook omdat het simpelweg een stuk efficiënter werkt. Regelmatig schreef ik van alles op losse papiertjes. Op onze eettafel en in de keuken lagen altijd wel losse papiertjes met lijstjes. Nu is het een stuk opgeruimder in huis en ik kan alles makkelijk terugvinden.

Bambook | www.bambook.org | Instagram

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo