Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Diner / Food / Lunch

Wortelsalade

Wortelsalade is een lekker bijgerecht dat overal bij past. In een handomdraai heb je de salade klaar om toe te voegen aan je lunch of avondeten. Wortelen zijn lichtzoet en je kunt hier eindeloos mee variëren. Daarnaast bevatten ze veel vezels en voedingsstoffen en maar weinig calorieën. Ik deel graag mijn basisrecept voor wortelsalade. Je kunt er zelf aan toevoegen wat je maar lekker vindt, denk aan bleekselderij, kikkererwten, zaden en pitten.

Ingrediënten

Voor twee porties wortelsalade heb je de volgende ingrediënten nodig:
300 gram wortelen
50 gram rozijnen
1 handje walnoten
2 el 0% balsamico dressing
2 el citroensap

De citroensap voeg ik graag toe vanwege de frisse smaak, maar ook om verkleuring tegen te gaan voor het geval je de salade nog in de koelkast wilt bewaren.

Bereidingswijze

Voor het maken van de wortelsalade maak ik gebruik van de Magimix Cook Expert. Was de wortelen schoon en verwijder de uiteinden. De wortels rasp ik met behulp van de 4 mm rasp en het FOODPROCESSOR-programma van de Magimix Cook Expert. Vervolgens voeg je de overige ingrediënten toe en meng je het geheel. Eet smakelijk!

Tips
Je kunt de wortelsalade zoeter maken door honing toe te voegen. Zo smullen mijn kinderen van deze salade.

Onder Food vind je nog veel meer eenvoudige en lekkere recepten. Misschien kan ik je ook inspireren door mijn wekelijkse eetdagboeken. Volg je me al op Instagram? Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven. Ook deel ik regelmatig leuke winacties op mijn feed en vind je korte video’s (onder reels) van mijn workouts.

WELKOM OP MIJN BLOG!

reset outerwear

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo