Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Gezondheid / Kids / Leefstijl

De Nationale Buitenlesdag

Ontdek de natuur op het schoolplein

Buitenles is gezond: de frisse lucht, beweging en nodigt uit tot creativiteit. Jantje Beton en IVN Natuureducatie vragen met ‘De Nationale Buitenlesdag’ aandacht voor de natuur. Want natuur, dat ervaar je niet vanuit een boek maar gewoon buiten!

Buitenles is niet alleen gezond en goed voor de leerprestaties van de kinderen, het is ook nog eens heel leuk! Gelukkig gaan steeds meer leerkrachten vaker met hun leerlingen naar buiten. Door regelmatig reguliere lesstof in de buitenlucht aan te bieden, ontdekken, onderzoeken en leren kinderen spelenderwijs en met veel meer plezier.

Goed voor de ontwikkeling

Dat buiten zijn goed is voor kinderen is algemeen bekend. Door lessen buiten te geven, worden kinderen blootgesteld aan natuurlijk daglicht en frisse buitenlucht. Dit draagt bij aan minder vermoeidheid en een betere stemming en heeft mogelijk ook een positief effect op het leervermogen van kinderen.

Een buitenles biedt ook mogelijkheden voor de leerkracht om uitdagende lessen te geven. Het zijn lessen waar leerlingen zelf dingen uitzoeken, veel samenwerken en hun lichaam en zintuigen gebruiken tijdens het leren. Bewegen tijdens het leren is niet alleen goed voor de lichamelijke gezondheid van kinderen, maar heeft ook positieve effecten op cognitieve processen.

Springend optellen

Voor de Nationale Buitenlesdag zijn alle vakken geschikt. Denk aan beestjes zoeken, optellen met sprongen of een geschiedenisrace. Voor de groepen 1 tot en met 3 zijn er zat ideeën te bedenken, zoals cijfers en letters schrijven met stoepkrijt, hoelahoepen, blik werpen. Kikkersprongen maken, een kunstwerk maken met voorwerpen uit de natuur, sorteren en tellen, verspringen en muziek maken. Overigens zijn deze activiteiten natuurlijk ook leuk op andere schooldagen en om zelf met je kinderen in de (speel)tuin te doen.

Op Buitenlesdag.nl vind je meer informatie

Copyright afbeeldingen: Buitenlesdag

WELKOM OP MIJN BLOG!

reset outerwear

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo