Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Diner / Food / Lunch

Preisoep met aardappel

Dit is een heerlijk recept om zelf romige preisoep met aardappel te maken. Het is een voedende maaltijdsoep die je bijvoorbeeld kunt eten als stevige lunch of avondmaaltijd. Voor de basis heb je niet veel ingrediënten nodig, maar je kunt uiteraard nog allerlei toevoegingen doen.

Ingrediënten

Voor zo’n 6 porties preisoep met aardappel heb je de volgende ingrediënten nodig:
1kg kruimige aardappelen
1 rode peper
1/2 prei
2 teentjes knoflook
1 liter water
2 groentebouillonblokjes
peper en zout (naar smaak)

Bereidingswijze

Voor deze romige preisoep met aardappel maak ik gebruik van de Magimix Cook Expert. Deze alleskunner heeft een voorgeprogrammeerd programma voor romige soep, waardoor je er geen omkijken meer naar hebt als je alle ingrediënten in het apparaat hebt zitten. Je hebt verder niets nodig en dat scheelt weer afwas.

De prei snijd ik met behulp van de Foodprocessor van de Magimix Cook Expert. Je hoeft de aardappelen zelfs niet in blokjes te snijden. In de RVS kom van de Cook Expert kun je de aardappelen, peper en knoflook hakken. Dit is minder handwerk en in de RVS kom kan het, indien nodig, ook direct aangefruit worden. In de pureerstand van de soep wordt sowieso alles fijngemalen dus voor de consistentie van de soep maakt het niet uit. Houd een paar preiringetjes apart (voor de garnering) en doe vervolgens alle ingrediënten in de RVS kom van de Magimix Cook Expert.

Selecteer nu het programma: ‘romige soep’. De standaard kooktijd van het romige soepprogramma is 20 minuten, maar je kunt dit handmatig aanpassen. Let op: zo’n anderhalve minuut voor het einde van het programma wordt de soep gepureerd. De (eventuele) smaakmakers (peper en zout) moet je dus voor die tijd via de afsluitdop toevoegen. Als het programma klaar is, is je soep ook klaar en lekker warm. Je kunt de soep direct verdelen over de kommen en serveren. De soep kun je garneren met van alles wat je maar lekker vindt, denk aan peterselie, munt of koriander bijvoorbeeld. Net als ik, is mijn moeder weg van deze soep én de Magimix Cook Expert. ‘Zo’n fijne romige soep krijg je met de staafmixer niet voor elkaar.’

Neem een kijkje bij Food voor andere lekkere en eenvoudige recepten. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato naar fitmom’. Ik deel mijn persoonlijke verhaal om anderen te inspireren om bewuste keuzes te maken om gezonder én gelukkiger te leven.

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo