Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Gezondheid / Leefstijl

Microbreaks

Soms moet je jezelf even een pauze geven. Even kletsen met een collega, koffie halen of een wandelingetje maken. Dit soort korte, vrijwillige en spontane pauzes tijdens je werkdag noem je ‘microbreaks’. Deze microbreaks helpen je om beter met je energie om te gaan gedurende de dag. Dit blijkt uit onderzoek van de North Carolina State University.

Geef je concentratievermogen een boost

Als je vermoeid bent, is je concentratievermogen niet optimaal. Gelukkig kun je ook op een eenvoudige en natuurlijke manier je concentratievermogen een boost geven door een microbreak te nemen. Uit de onderzoeksresultaten blijkt dat korte pauzes stress verminderen, werknemers betrokken houd en het werk aangenamer maakt. Zelfs een pauze van slechts vijf minuten kan al heel waardevol zijn als je die op het juiste moment neemt. Maar wat is het juiste moment?

De perfecte microbreak bepaal je helemaal zelf. Het enige is dat je microbreak aan twee voorwaarden voldoet: Het moet kort én vrijwillig zijn. Wat je gaat doen maakt niet zoveel uit, desnoods staar je vijf minuten uit het raam. Doe iets wat niets met je werk te maken heeft. Zo kun je de dagelijkse beslommeringen echt even loslaten.

Microbreaks, the tiny breaks that ease your body and reboot your brain

Lees hier meer blogs over een gezonde leefstijl. Op eigen kracht veranderde ik van ‘couch potato’ in een ‘fitmom’. Door mijn verhaal te delen, hoop ik anderen te inspireren om bewustere keuzes te maken en zo gezonder én gelukkiger door het leven te gaan. Volg je me al op Instagram? Ik geef een inkijkje in mijn persoonlijke leven. Ook deel ik regelmatig leuke winacties op mijn feed en vind je korte video’s (onder reels) van mijn workouts.

Afbeelding: Pexels

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo