Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Beauty & Wellness / Reviews

Wellness in de Beemster

Met een gezin en een drukke baan, zijn mijn dagen vol en druk. Ik probeer alle ballen in de lucht te houden, doe eigenlijk altijd meerdere dingen tegelijk en mijn ’to-do’ lijst is oneindig. Toch gaat het me steeds beter af om goed voor mezelf te zorgen. Ontspannen is een must in een gezonde leefstijl, want een tekort aan ontspanning kan leiden tot stress. Om te ontspannen, ging ik een dagje relaxen in een heus fort, waarin een luxe eco-chic wellness is gevestigd.  

Fort Resort Beemster

Fort Resort Beemster is gevestigd in een Unesco Monument namelijk Fort aan de Nekkerweg. De ligging is prachtig, midden in de polders van het Werelderfgoed De Beemster, vlakbij Amsterdam. Vroeger zaten hier soldaten gevestigd en nu kun je je hier onderdompelen in luxe. Eco-chic staat voor luxe, maar milieubewust. Het resort hecht veel waarde aan duurzaamheid. Zo wordt het fort en de baden verwarmd door de restwarmte van de sauna’s en ook regenwater wordt hergebruikt.

Ultiem ontspannen en genieten op een bijzondere werelderfgoed locatie!

Ontvangst

Op het terrein van het resort zijn voldoende parkeerplaatsen. Vervolgens loop je langs het fort en grote waterpartij naar de entree. We worden vriendelijk en gastvrij ontvangen met koffie en thee in het Poterne restaurant. Bij de ontvangstbalie ligt alles voor ons klaar en aan werkelijk alles is gedacht. Mocht je geen zin hebben om een eigen badjas en handdoeken mee te nemen dan kun je hier een handdoeken set en badjas huren. En als je je slippers bent vergeten, dan kun je goede kwaliteit slippers kopen. Ook zijn er zelfs bikini’s en zwembroeken beschikbaar voor badkledingdagen.

We ontvangen een plattegrond met vermelding van de tijden voor onze spabehandelingen en een eco-vriendelijk tasje om persoonlijke eigendommen mee te nemen naar het wellness gedeelte. Voor het gebruik van de lockers in de kleedruimte ontvangen we een polsbandje, waarop tevens onze consumpties geregistreerd worden. De kleedruimte is bescheiden, maar overzichtelijk en verzorgd. Voor iedere gast is een eigen locker beschikbaar die je op elk gewenst moment kunt openen met je polsbandje. Het polsbandje zit om je pols als een horloge, irriteert niet en is gebruiksvriendelijk.

Wellness

De wellness is indrukwekkend en straalt luxe uit. Als je binnenkomt, zie je midden in de ruimte een prachtige ruime ronde douche en een enorme raampartij zorgt voor veel licht. Vlakbij de douches bevinden zich een voetenbad, panorama-sauna, whirlpool en rustruimte met aangrenzend een ruim verwarmd binnenzwembad met waterval.

Via een glazen schuifdeur heb je toegang tot de zonneweide met een waanzinnig infinity pool en fraai uitzicht over de polder. Het complex is overzichtelijk, maar de faciliteiten zijn heel uitgebreid. Naast diverse sauna’s zijn er ook meerdere zwem- en kruidenbaden. In de zomer kun je zelfs zwemmen in natuurwater. Alles in de wellness is in harmonie op elkaar afgestemd. Zo zijn er mooie duurzame materialen gebruikt in aarde- en natuurtinten die passen bij het fort. Volgens mij zijn er originele elementen van het fort behouden, wat er stoer uit ziet.

Naast een wellness beschikt het resort ook over een luxe spa in oosterse stijl waar je kunt kiezen uit verschillende behandelingen. We hebben gekozen voor een Rassoul Ritueel en Detox Hydra Glow face treatment. Hierover later meer.

Sauna

We beginnen onze verwendag in de houten sauna. Dit is een warme ruimte van hout, met houten banken waar je op kunt liggen of zitten. Ik vind het een heerlijk gevoel om die warmte op mijn lijf te voelen en kom helemaal tot rust door helemaal languit te liggen. Mijn spieren ontspannen, ik ben niet bereikbaar en zoek de stilte op. Een regelmatig bezoek aan de sauna zorgt voor meer dan alleen ontspanning en rust. Door de wisselwerking van opwarmen en goed afkoelen is het goed voor je gezondheid. Het verhoogt je weerstand, het is goed voor de doorbloeding en helpt afvalstoffen verdrijven. Om af te koelen is er buiten een prachtige douche met echte poedersneeuw.

Rassoul ritueel

Het Rassoul ritueel vindt plaats in een ruimte in oosterse sfeer met een gezellig zitje en twee stoomcabines. Ik had gedacht dat het een privé behandeling zou zijn, maar de behandeling wordt gegeven in een kleine groep van drie personen. Niet storend, maar prettig om dit voorafgaand aan de behandeling te weten. De ambiance, muziek en geur zijn goed op elkaar afgestemd. Je waant je even in een andere wereld. Rassoul is een oriëntaals reinigingsritueel dat al eeuwen oud is. Het ritueel vindt plaats in de stoomcabine, waarbij je jezelf van top tot teen insmeert met klei. Deze klei bevat ingrediënten die je huid reinigen en opnieuw voeden. De klei smeert makkelijk uit over de huid. Tijdens het ritueel wordt gewapperd, wat een extra intensiteit van warmte met zich meebrengt. Ik vind het een aangenaam gevoel. Aan het eind van het ritueel wordt het lichaam schoon geneveld door warme druppels. Vervolgens kun je je nog afspoelen onder een stortdouche. We voelen ons heel schoon. Na het ritueel zijn we verwend met een heerlijke appeltjesthee en turks fruit. Een fijne manier om rustig na te genieten van deze bijzondere belevenis.

Tijd nemen voor jezelf is een gezonde keuze!

Wellness restaurant

Na het Rassoul ritueel nemen we plaats in het wellness restaurant. Het is duidelijk lunchtijd, want bijna alle tafeltjes en nisjes zijn bezet. We beleven het niet zo, omdat we plaatsnemen in een nisje met wat privacy. Vanaf onze plek hebben we zicht op het buitenterras en de ligweide. De aankleding van het restaurant is modern en stijlvol en ook hier weer geheel in de stijl van het fort. Wederom is gebruik gemaakt van natuurtinten en er staat veel groen in het restaurant. Via een grote glazen wand krijg je een blik op de bedrijvigheid in de keuken; erg leuk gedaan.

De menukaart is enorm uitgebreid met broodjes, soepen, salades en diverse proeverijen. De gerechten bevatten zoveel mogelijk ingrediënten die uit de Beemster en omgeving komen. Het verbaast uiteraard niet dat de Beemster kaas op het menu staat. Omdat ik me interesseer in veganistisch eten, kijk ik of er veganistische gerechten op een menukaart staan. Mijn oog valt op de ‘Vegan sandwich’ van bruin zuurdesembrood met ratatouille salade, tomaat tapenade, bosui en rucola. Het gerecht is heel smaakvol en heeft een licht pittige nasmaak. De sandwich is zeer goed voor een redelijke prijs.

Op ons polsbandje staat de tekst ‘Tijd speelt geen rol’. Zo hoef je niet te reserveren, maar kun je de hele dag door a la carte bestellen waar je maar zin in hebt. Behalve eten kun je ook lekker zitten in relaxte ligbanken bij de open haard.

Na de lunch zijn we nog niet uitgepraat. Daarom kiezen we voor de panorama, oftewel, praat-sauna. Overal houdt men rekening met rust en stilte, maar in deze sauna mag lekker gekletst worden. Dat doen we dan ook graag. Daarna duiken we nog even in het zoutcaldarium. Mijn moeder heeft last van haar holtes. De lucht in deze warmtekamer is verrijkt met Himalayazout en reinigt huid en luchtwegen. Dit zal haar goed doen.

Detox Hydra Glow Face treatment

Ter afsluiting van deze heerlijke dag hebben we nog een reinigende duogezichtsbehandeling geboekt. De behandeling bestaat uit een algen masker, een lymfe stimulerende en cupping-massage en wordt afgesloten met een dagverzorging. Deze behandeling heb ik als zeer ontspannen ervaren. Echt een waardevolle toevoeging aan deze dag. De behandeling doet zijn naam eer aan, mijn huid straalt. Ik zie er fris en fruitig uit als ik in de spiegel kijk.

Tot slot

Op ons polsbandje staat de tekst ‘Tijd speelt geen rol’, maar de tijd is voorbij gevlogen. We hebben nog lang niet alle sauna’s, zwem- en kruidenbaden gezien, maar de plicht roept om de kinderen op te halen van de buitenschoolse opvang. We hadden hier nog veel langer kunnen vertoeven, maar positief gezien, blijft er zo nog meer dan voldoende te ontdekken voor een volgend bezoek. Deze wellness is goed te combineren met een hotelovernachting in het bijbehorende hotel. Je hebt dan de keuze uit diverse arrangementen. Ik heb in ieder geval genoten van deze ontspannende dag voor mezelf met voldoende rust en lekker eten. Kortom, een heerlijke verwendag in de Beemster!

Fort Resort Beemster – Nekkerweg 24 in Zuidoostbeemster – www.fortresortbeemster.nl

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo