Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Reviews

De Gelukspiramide – Cathelijne Wildervanck en Amber Albarda

Wat betekent geluk voor jou? Is geluk mazzel of een keuze? Deze vragen hielden mij bezig. Voor mij betekent het onder andere tevreden zijn met mezelf en dankbaar zijn voor wat ik heb, plezier maken, genieten en een goed gevoel. Geluk is gedeeltelijk erfelijk bepaald, maar ook je leefomgeving én eigen gedachten spelen een rol. Je kunt je geluk beïnvloeden met de manier waarop je denkt. Met dat besef trok het boek De Gelukspiramide mijn aandacht. Wie wil er nu niet een energiek leven zonder gezeur en gezanik? In De Gelukspiramide komen alle aspecten van een gezonde leefstijl aan bod. Van eten, slapen, bewegen en maken van de juiste keuzes die bij je passen. Maar er zijn zoveel keuzes, kansen, uitdagingen en mogelijkheden. Hoe blijft het dan ook nog leuk? De Gelukspiramide bevat een compleet body- en mindplan in 6 stappen en geeft je de juiste tools om inzicht te krijgen en regie te nemen over je leefstijl.

Van ‘hoe het hoort’ naar ‘wat wel werkt’.

Compleet pakket

Aan de hand van praktische oefeningen en makkelijk toepasbare tips nemen schrijfsters Cathelijne Wildervanck en Amber Albarda je aan de hand mee met kennis uit hun vakgebieden en persoonlijke ervaringen. Amber vanuit haar voedingsachtergrond en Cathelijne vanuit de (neuro) psychologie. Eén en één is drie. Door hun kennis over de psychologische kanten van een (on)gezond leven én goede voeding met elkaar te combineren, ontwikkelden de schrijfsters een makkelijk en praktisch stappenplan om je gezondheid te verbeteren.

De Gelukspiramide vind ik een enorm inspirerend boek. De persoonlijke verhalen van de schrijfsters zijn herkenbaar. Beiden hebben ze jonge kinderen thuis en een burn-out ervaren. Alle aspecten van een gezonde leefstijl komen aan bod. De Gelukspiramide heeft me aangezet tot denken en bewustwording dat je grotendeels zelf de regie hebt over een gezond en gelukkig leven. Het boek bevat zes hoofdstukken die ieder gaan over een trede in de gelukspiramide. Het boek leent zich dan ook uitstekend om over het onderwerp te lezen waar jouw interesse naar uitgaat.

De vormgeving van het boek is aantrekkelijk en nodigt uit om te lezen. Het doet me denken aan een tijdschrift met veel foto’s en kaders. De teksten zijn vlot geschreven met humoristische en pakkende voorbeelden waarin iedereen (met kinderen) zich wel in herkent. Tijdens het lezen werd ik steeds enthousiaster en wilde ik door blijven lezen.

Echt veranderen doe je met hoofd, hart en buik.

Mooie inzichten

De Gelukspiramide biedt veel inhoud en kennis, maar op een begrijpelijke manier. De eerste trede van de gelukspiramide is goed slapen. Heel herkenbaar en dit bevestig ik uit persoonlijke ervaring. Slaap is allesbepalend voor de kwaliteit van je leven. Het hoofdstuk over voeding vond ik persoonlijk wat minder interessant, omdat ik hier al veel kennis over heb opgedaan. Ook bevat De Gelukspiramide recepten. Persoonlijk vond ik deze recepten niet veel toevoegen. Zonder de recepten vind ik het boek al fantastisch.

Door De Gelukspiramide ben ik mij nog meer bewust van de invloed van stress op je gezondheid. We worden er allemaal voortdurend aan blootgesteld. Ook mensen die al bewust leven, zijn gevoelig voor stress. Stress kan ontstaan als je teveel van jezelf vraagt, je perfectionistisch bent en bijvoorbeeld te weinig tijd neemt om te ontspannen. Langdurige stress zorgt voor lichamelijke klachten en put je mentaal uit. Met De Gelukspiramide proberen de schrijfsters je passie en energie terug te vinden om het leven te leven dat bij je past. Om te zijn wie je bent met een verbeterde en gezondere leefstijl.

De Gelukspiramide | Amber Albarda & Cathelijne Wildervanck | Splint Media |  o.a. te koop bij

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo