Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Leefstijl

Voorkom computerstress

Net als ik haast heb en met spoed een e-mail probeer te versturen, loopt het programma vast. Je herkent dit vast wel: computerstress. Het is dan ook niet voor niets een van de grootste irritaties op de werkvloer. Ook lang moeten wachten met opstarten van de PC en een trage internetverbinding zorgen voor de nodige ergernissen. Die gevoelens kunnen zelfs zo hoog oplopen dat je er stress van krijgt. En laat dat nou iets zijn wat je te allen tijde wilt voorkomen. Onnodige stress heeft namelijk een onwenselijke invloed op je gezondheid. Om je wat computerstress te besparen, geef ik je in deze blog een aantal tips.

Lees de handleiding

Tegenwoordig regelen we bijna alles met behulp van onze smartphone, tablet of computer. Wanneer heb jij nog contant geld op zak? We zijn ook steeds afhankelijker geworden van technologie. Zelfs in kleuterklassen van de basisschool wordt al gewerkt met een digi schoolbord en de oudere leerlingen werken met tablets. Die technologie is dus niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven en daarom kun je er het beste maar goed mee om leren gaan. Als je weet hoe de systemen werken en je de juiste instellingen hebt, dan kun je je al heel wat stress besparen. Het vraagt alleen wat tijd en moeite om handleidingen te lezen en functies uit te proberen.

Lees ook: Survival voor stresskippen

Investeer indien mogelijk

Als je een nieuwe computer of workstation aanschaft, kijk dan naar de beste software en hardware. Ikbenstil produceert computers en weet exact welke hardware ideaal voor jouw software. Je moet de aanschaf van je computer dan ook zien als investering. Een langzame en minder betrouwbare computer kan dagelijks ongemakken veroorzaken waardoor je gefrustreerd raakt. Met een nieuwere en snellere computer kun je je werktijd achter het beeldscherm een stuk comfortabeler maken, maar belangrijker is je gezondheid. Computerstress kan er niet alleen voor zorgen dat je prestaties verminderen en je productiviteit afneemt, maar het kan zorgen voor ernstige gezondheidsproblemen.

Maak een reservekopie

Het is niet ondenkbaar dat er onverhoopt iets mis gaat of dat bestanden per ongeluk worden gewist. Daarom is het altijd van groot belang om regelmatig een back-up van je bestanden te maken. Uit eigen ervaring kan ik je vertellen dat deze kleine moeite je veel stress kan besparen. Je kunt er namelijk behoorlijk wat last van hebben als het computersysteem niet werkt of dit doet op een manier die je had verwacht. Het kan zelfs zorgen voor een aanslag op je gezondheid. Met bovenstaande tips hoop ik dat je voortaan beter om kunt gaan met computerstress.

Afbeelding: Pexels.com

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo