Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Reviews

Survival voor stresskippen

Lekker leven zonder jezelf gek te maken

Als je je been breekt, zorgt het gips ervoor dat niemand van je zal verwachten dat je een trap op loopt. Sterker nog, mensen zullen je hulp aanbieden. Stresskippen hebben die mazzel niet. Angst is onzichtbaar en daarom wordt er niet zo serieus mee omgegaan als met fysieke aandoeningen. Angst is een stoornis, geen keuze. Survival voor stresskippen is een gids over angst. In dit boek laten experts Abbe Greenberg en Maggie Sarachek je zien hoe je kunt omgaan met paniek, zorgen, zenuwen, fobieën of malende gedachten die maar niet verdwijnen.

Als je een stresskip bent dan weet je dat wel

Uit het niets kan de angst opdoemen zonder dat je een directe oorzaak kunt vinden. Het begint in je lichaam, je hart gaat bijvoorbeeld sneller kloppen, je krijgt een duizelig gevoel in je hoofd of je lichaamstemperatuur neemt toe. Voor sommige mensen blijft het bij een onbehagelijk gevoel, maar bij anderen escaleert dit tot een paniekaanval. Survival voor stresskippen biedt je in vijftien hoofdstukken alles wat je wilt weten over angsten. Je leest allerlei weetjes, onderzoeken en persoonlijke ervaringen. Zelf vond ik bijvoorbeeld de invloed van een tekort aan vitaminen en mineralen op gevoelens van angst heel interessant.

Survivalgids voor stresskippen geeft je naast behoorlijk veel informatie over angsten ook effectieve tips en trucs om je te helpen om je angsten te verzachten. Dit boek helpt je om triggers te herkennen en je stress de baas te worden en aan te pakken. Survivalgids voor stresskippen is ontzettend verhelderend met interessante informatie en geeft je inzicht hoe jij de touwtjes in handen kunt houden. Bovendien is het boek schappelijk geprijsd. Wat mij betreft het lezen waard!

Koop het boek Survival voor stresskippen eenvoudig via Bol.com

Survival voor stresskippen
Abbe Greenberg
Kosmos Uitgevers
ISBN: 9789021590813
Maart 2022
€ 21,99

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo