Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Kids / Leuke dingen

SmartGames Horse Academy

Haal je beste paard van stal en waag de sprong. In het spel Horse Academy van SmartGames moet je de juiste weg vinden in een hindernissenparcours. Van start tot finish maak je een weg, zodat jouw ruiter en paard in de juiste volgorde over de hindernissen kan springen. Kun jij de 80 opdrachten oplossen, zonder je te vergalopperen? Mijn jongens en ik gingen de uitdaging aan.

Horse Academy is een logisch denkspel

Al op jonge leeftijd speelden mijn jongens en ik de spellen van SmartGames. Dit zijn superleuke denkspellen voor één speler en perfect voor alle leeftijden. De spellen zijn stuk voor stuk origineel, van uitstekende kwaliteit en met zoveel opdrachten kun je elk spel kunt blijven spelen, telkens opnieuw. Mijn jongens en ik waren dan ook erg benieuwd naar het spel Horse Academy. In de speldoos vind je de volgende onderdelen:

  • een spelbord
  • een poort (finish)
  • 1 paard met ruiter
  • 10 puzzelstukken met weg en hindernis
  • boekje met 80 opdrachten en oplossingen

Uit het boekje kies je één van de opdrachten. De opdrachten kun je maken in oplopende moeilijkheidsgraad. Van starter tot wizard kun je jezelf blijven uitdagen. De kleuren en letters van de opdrachten verwijzen naar de volgorde van de hindernissen. De plaats van de start van de ruiter met paard (start) en de poort (finish) worden aangeduid met letters op het spelbord. Nu is het aan jou om een weg te maken van start en finish.

Je hoeft geen paardenmeisje te zijn

Al hoewel het spel bedoeld is voor één speler vinden mijn jongens wel een manier om samen te spelen. Door bijvoorbeeld om en om een hindernis neer te leggen. De spelregels zijn eenvoudig dus ze kunnen er samen mee aan de slag. Heerlijk om te zien hoe ze aan het puzzelen zijn met de verschillende hindernissen om vervolgens met de ruiter en paard de hindernisbaan over te gaan. En zeg nou zelf, ziet dit spel er niet super leuk uit? Als de kinderen een beetje vastlopen met puzzelen dan sta ik natuurlijk vooraan om mee te denken over de oplossing. Horse Academy is weer een fantastisch leuk spel om je geheugen te trainen, je ruimtelijk inzicht te verbeteren en probleemoplossend te denken. Daar hoef je geen paardenmeisje voor te zijn!

Bestel de spellen van SmartGames eenvoudig via Bol.com

Lees ook: Train je brein met Brain training

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo