Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Reviews

Modern werken

Waar haal je toch de tijd vandaan om je gezin, werk en blog te combineren? Regelmatig krijg ik de vraag hoe ik het allemaal doe. Heel ingewikkeld is het eigenlijk niet. Je zou kunnen zeggen: het is een kwestie van doen. Waar een wil is, is een weg. Al moet ik wel zeggen dat ik sinds de corona-uitbraak de mogelijkheid heb gekregen om flexibeler te werken. Parttime werk ik als projectondersteuner en werd ik verplicht om thuis te werken. Stiekem hing ik de vlag uit, want dat scheelde mij maar liefst bijna twee uur reistijd op een dag. En als je dat even doorrekent, is dat dus een hele werkdag per week. En die tijd kan ik als werkende moeder die ook nog zzp’t heel goed gebruiken.

Multitasken

Het moderne werken heeft niet alleen betrekking op de plaats waar je werkt. Of je op kantoor werkt, vanuit huis of vanuit een lunchroom. Modern werken gaat ook over tijdsonafhankelijk werken. De een vindt het misschien prettig om van 9 tot 5 te werken, maar modern werken maakt je tijdsindeling ook een stuk flexibeler. Zo kun je bijvoorbeeld tussendoor sporten, alvast het eten voorbereiden of een privé afspraak maken tijdens je reguliere werktijd. En dan zou je ’s avonds je uren kunnen inhalen. Voor mijn parttime job vind ik het fijn om mij wel zoveel mogelijk aan vaste tijden vast te houden. Ik hou nu eenmaal van regelmaat. Ook is het fijn als collega’s weten wanneer ik bereikbaar ben.

Voor mijn blog is dit anders. De meeste ingevingen en inspiratie voor mijn blogs en content krijg ik spontaan, terwijl ik wandel of met de kinderen in de speeltuin ben. In zo’n geval pak ik meteen mijn smartphone erbij en type ik wat er in mijn hoofd zit. Zo schrijf ik heel wat teksten tussen de bedrijven door. Mailtjes beantwoord ik ook vaak met mijn smartphone. Je kunt wel stellen dat mijn smartphone onmisbaar is, net als mijn smartwatch trouwens. Wist je dat je zelfs je telefoonmeldingen en – berichten kunt ontvangen op je smartwatch?

Vanaf dag één was ik fan van mijn Fitbit, een gezondheids- en activitytracker, waarmee ik niet alleen mijn aantal stappen tel, maar ook bewust wordt van een gezonde nachtrust en voldoende ontspanning. Deze activity tracker is zoveel meer dan een horloge met stappenteller. Het is een onmisbare aanvulling op mijn gezonde leefstijl en een persoonlijk steuntje in de rug. Fitbit motiveert me dagelijks om voldoende te bewegen. Het leuke van zo’n smartwatch is dat je niet alleen de wijzerplaten kunt veranderen, maar je kunt ook de bandjes verwisselen. Wissel bijvoorbeeld Fitbit charge 4 bandjes of Apple watch 6 bandjes om je smartwatch een andere look te geven of te matchen met je outfit.

Lees ook: Fitbit charge 4

Foto: Pexels

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo