Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Leefstijl / Natuur / Sport / Watersport

Sup Clean-up

Samen met een groep enthousiaste vrijwilligers maakte ik de Woerdense grachten schoon vanaf een supboard. Het initiatief van deze Sup Clean-up werd genomen door Marieke van Sportsaeck. Een toffe manier om het sup seizoen te openen. Zij stelde gratis supboards ter beschikking, maar natuurlijk kon je ook met je eigen supboard het water op. Een Sup Clean-up is afvalgrijpen vanaf het water. Je gaat dan ook op pad met een grote emmer en afvalgrijper om vuil uit het water te vissen. Het is een leuke en effectieve manier om sportief bezig te zijn én het water schoon te maken.

Lees ook: Wandel de wereld schoon

Mooi initiatief om zwerfafval tegen te gaan

Wist je dat er jaarlijks tot 275 miljoen kilo afval op straat verdwijnt? Zwerfafval kom je niet alleen op straat tegen, maar ook in het water. Het verontreinigt ook de bodem en het water, trekt ongedierte aan en dieren eten het op of raken erin verstrikt. Afval zorgt voor een enorme vervuiling. Gelukkig zijn er vele mooie initiatieven om zwerfafval tegen te gaan, zowel wereldwijd als kleinschalig in je eigen stad. Deze Woerdense Sup Clean-up is een perfecte manier om al dat afval zoals plastic, blikjes, lege zakken en flesjes uit de grachten te halen.

In de Singel ter hoogte van de Prinsenlaan liggen de supboards al klaar. Marieke staat ons enthousiast op te wachten. Het is best fris, maar ook voor wetsuits is gezorgd. Nog niet iedereen heeft eerder gesupt dus na een korte uitleg gaan we het water op. Wind mee is heerlijk en zelfs het zonnetje komt door. Maar ook krijgen we te maken met tegenwind en zelfs hagel. Even door bikkelen, maar wat geeft het toch een goed gevoel op het water. Deze ochtend bewijst wel dat je met alle weersomstandigheden kunt suppen. We haalden acht vuilniszakken vol afval uit het water en je zult verbaasd zijn van onze vondsten. Niet alleen veel plastic zakken en flesjes, maar ook rollen behang, fietsonderdelen, een tuinkussen, piepschuim en zelfs een verkeersbord.

Houd het water schoon

Meedoen aan deze Sup clean-up van Sportsaeck was te gek. Er gaat niets boven buiten zijn en bewegen. Hoe mooi dat je op die manier ook een steentje kunt bijdragen aan onze planeet. De Woerdense Singel is nu weer een stukje schoner! Vanaf de kant hadden we heel wat bekijks. Misschien motiveren we met onze actie ook anderen om onze leefomgeving schoon te houden. Heb je nog nooit gesupt en kun je niet wachten om het water op te gaan? Sportsaeck geeft suplessen en trainingen in de buitenlucht en verhuurt supboards. Vanaf mei vindt je Sportsaeck aan de Westdam bij de Woerdense haven. Vanaf daar kun je meteen het water op!

Kom ook in actie. Samen houden we Nederland Schoon

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo