Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Reviews

Verkopen of verbouwen?

De huizenmarkt is losgeslagen met vraagprijzen die dwars door het plafond gaan. Zou dit het moment zijn om ons huis te verkopen? Zowel verkopen als verbouwen hebben beide nadelen. Het kan een lastige keuze zijn, maar de gedachte aan het verkopen van ons huis is niet eens door mijn hoofd geschoten. Ik ben ontzettend blij met de plek waar we nu wonen en met ons huis. Behalve onze keuken dan.

Mijn man zegt al jaren dat onze keuken aan vervanging toe is. Een verbouwing heeft alleen een behoorlijk kostenplaatje waardoor ik niet stond te springen. Totdat ik voor de derde keer achter elkaar hetzelfde keukenkastje lostrok. Dat was de druppel en diezelfde week maakten we concrete plannen om te verbouwen.

Opknappen van de keuken is geen optie

Het opknappen van onze huidige keuken is voor ons geen optie. Op zijn zachts gezegd heeft hij zijn beste tijd gehad. De keuken is al ruim 25 jaar oud en begint van ellende nog net niet uit elkaar te vallen. Bovendien is de gelige kleur van de keukenkasten niet onze smaak. De mogelijkheden zijn eindeloos. We zijn ons dan ook in eerste instantie gaan oriënteren. Ik denk dan meteen aan de looks, maar mijn man liet zijn gedachten gaan over de opstelling van de nieuwe keuken.

Een U keuken is handig en functioneel, maar een kookeiland heeft toch ook wel wat. Wat ik vooral belangrijk vindt, is veel opbergruimte. De keuken grenst direct aan onze eettafel. Aan onze eettafel wordt niet alleen gegeten, maar ook gewerkt, gepuzzeld, gekleurd. Ik ben dan ook op zoek naar een leefkeuken. Een plek waar we koken, eten, na tafelen, borrelen. Een plek waar gewoond, geleefd en gekookt kan worden.

Black is helemaal back 

Mijn man had in eerste instantie een voorkeur voor een lichte en frisse witte keuken, maar ik wil dolgraag een stoere zwarte keuken. Ik vind zwart heel chique. Het straalt luxe uit. Bovendien is het mooi te combineren met groentinten die we al in huis hebben.

Het is niet verrassend dat we kiezen om te gaan koken op inductie. Er wordt immers steeds minder op gas gekookt. Het koken op inductie is energiezuinig en milieubewust. Bovendien is het makkelijk schoon te maken. Het oog van mijn man is gevallen op een inductiekookplaat met afzuiging. In eerste instantie vond ik dit te hip, maar op dit vlak heb ik hem gelijk gegeven. Ik kijk enorm uit naar de verbouwing. Het is een behoorlijke investering, maar wat zal ik een kookplezier hebben van een op maat gemaakte keuken die voldoet aan mijn persoonlijke wensen.

Afbeelding: Pexels

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo