Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Er op Uit / Kids

Vinea zomerkampen

vinea vakantie surfen

Heb jij wel eens gedacht aan een zomerkamp voor jouw kind in de schoolvakantie? Voor kinderen, die niet met hun ouders op vakantie kunnen, is zomerkamp een fijne manier om toch op vakantie te gaan. Maar ook voor werkende ouders kan dit een uitkomst zijn of tieners die zonder hun ouders op vakantie willen. Al 70 jaar organiseert Vinea Vakanties de leukste jeugdvakanties in binnen- en buitenland voor iedereen tussen de 7 en 18 jaar. Van een zomerkamp in Nederland tot jongerenreizen naar Spanje, Frankrijk en andere plekken in Europa.

De tijd van mijn leven

Als kind gingen mijn broer en ik iedere zomer op kamp. Als allerkleinsten gingen we naar sprookjeskamp. Later koos ik voor een survivalkamp of taalreis, terwijl mijn broer het liefste het water op ging. Mijn ouders moesten werken, maar dat heb ik destijds helemaal niet meegekregen. Op zomerkamp gaan, vond ik een feestje. Je doet allemaal toffe activiteiten en maakt plezier met leeftijdsgenoten. De sfeer die ontstaat tijdens zo’n zomerkamp is zo bijzonder dat ik het lastig onder woorden kan brengen. Je moet het gewoon meemaken!

Je eerste zeildiploma halen, je hoogtevrees overwinnen, nieuwe vrienden maken, van alles en nog wat ontdekken. Ik ben ervan overtuigd dat de zomerkampen hebben bijgedragen aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Je leert jezelf kennen en wordt gestimuleerd om een stapje uit je comfortzone te zetten, maar alles met plezier. Deze mooie ervaringen wil ik ook graag voor mijn kinderen.

Onvergetelijke vakanties met Vinea Vakanties

De meeste zomerkampen duren een week of langer. Om mijn kinderen van zeven en acht jaar nu meteen een week op zomerkamp te laten gaan, vind ik best heftig. Je weet wel, iets met ‘loslaten’. Maar bij Vinea Vakanties heb je niet alleen keuze uit veel soorten zomerkampen, maar je kunt ook kiezen voor dagkampen, waarbij kinderen ’s avonds lekker thuis slapen. Bij sommige kampen is het ook mogelijk om in eerste instantie alleen voor de eerste helft van de week te boeken. Als het dan na die paar dagen bevalt, kun je (indien er plek is) verlengen voor de rest van de week. Een ideale manier om eerst even uit te proberen of zomerkamp wat voor je is.

Deze zomer gaan mijn beide jongens voor het eerst op zomerkamp. Het allerliefste wat mijn jongens doen, is buiten spelen. Een zomerkamp waarbij ze iedere dag buiten spelen en verschillende sporten en spellen worden gespeeld, is dan ook een schot in de roos. Van knotshockey tot volleybal en mountainbiken tot Levend Stratego. Ik hoop dat zij, net als ik vroeger, onvergetelijke herinneringen maken.

Op de website www.vinea.nl kun je zoeken naar geschikte vakanties en sorteren op vertrekperiode, thema of leeftijdscategorie. Vinea Vakantie is aangesloten bij ANVR, SGR, Calamiteitenfonds en het Keurmerk Kindervakanties.

Meer vakantie

Afbeeldingen: Vinea

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo