Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Er op Uit / Kids / Sport / Wandelen

Benedeneindsepad

klompenpad

Als ik mijn jongens vraag of ze mee gaan wandelen, is het antwoord negen van de tien keer nee. Maar als ik vraag of mijn jongens mee op avontuur gaan, staan ze al buiten. Dit keer nam ik ze mee op avontuur op het Benedeneindsepad, een klompenpad voor kinderen. We wandelen dwars door de weilanden, maar het is alles behalve saai. We steken een slootje over met een trekpondje, lopen langs een molentje en klimmen op een uitkijktoren.

Klompenpad voor kids

Benschop ligt niet ver bij ons vandaan. Na een klein half uurtje rijden, parkeer ik onze auto op de parkeerplaats van het Pannenkoekenhuis Midden op ’t Land. Direct achter de parkeerplaats begint het klompenpad voor kinderen. Ter voorbereiding op onze wandeling heb ik de brochure voor kinderen geprint. In de brochure staan leuke opdrachten die je kunt doen tijdens de wandeling.

Lees ook: Wandelen met alpaca’s

Onverharde paden

Een klompenpad is een wandelroute die zoveel mogelijk over onverharde paden loopt. Dat maakt het avontuurlijk, maar minder geschikt voor kinderwagens. Je banjert letterlijk door het weiland. Zo kom je op plekken waar je doorgaans minder snel zou komen. Het Benedeneindsepad begint meteen goed met een klim over een hek om het weiland in te lopen. ‘Mogen we echt over het hek klimmen mama?‘ In het weiland loeien drie koeien ons toe. Wij vervolgen onze weg door het weiland en steken slootjes over met behulp van loopplanken. De jongens vinden het geweldig en meestal wordt zo’n loopplank nog een paar keer heen en weer gelopen.

Aan de andere kant van het weiland komen we aan bij het trekpondje. Het wiebelt nogal, maar gelukkig komen we zonder een nat pak aan de overkant. ‘Mama, je zei dat we niet naar het bos zouden gaan!‘ We lopen langs een beschut pad dwars door de weilanden en langs het water met veel vogels. Bij de uitkijktoren zijn de jongens al naar boven gesprint voordat ik er ben. Je kunt kilometers ver kijken. Het uitzicht is prachtig. We volgen het pad naar het molentje. Vanaf daar moeten we teruglopen naar de uitkijktoren. ‘Waarom moeten we nou weer terug?‘ Het is een klein stukje, maar de jongens waren duidelijk minder enthousiast. Je kunt dus ook direct na de uitkijktoren rechts het weiland in en dit stukje overslaan.

Een leuke familiewandeling

Als we bij de houten kruiwagen aankomen, kruipen de jongens erin om te genieten van de zon. ‘Ik ga niet meer verder‘, zegt mijn oudste zoon. Het is dan ook een heerlijk plekje om even wat te drinken en te eten. Met een klein stukje zijn we weer bij de openbare weg en lopen we langs de weg terug naar het Pannenkoekenhuis waar onze auto staat. Ik plof op het terras, terwijl de jongens naar het grote opblaaskussen rennen. Binnen is een leuke indoor speeltuin voor kinderen en je kunt midget golfen voor 4 euro per persoon. ‘Mama, we hebben al nieuwe vrienden gemaakt!’. De pannenkoeken smaken heerlijk! Met mijn gezicht in de zon geniet ik nog even na van deze prachtige wandeling in het Groene Hart. Dit klompenpad is een pareltje, echt een aanrader voor een leuke familiewandeling.

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo