Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Reviews

Tips voor vakanties en uitjes tijdens schoolvakanties 

familie vakantie

Actief en avontuurlijk op vakantie gaan kan soms een uitdaging zijn als je gebonden bent aan de schoolvakanties en standaard vrije dagen in Nederland. Maar dat betekent niet dat je niet kunt genieten van leuke uitjes en avonturen in binnen- en buitenland. In deze blog deel ik graag wat tips en ideeën om het beste uit je vakantiedagen te halen en het hele jaar door actief en avontuurlijk te blijven! 

Tip 1: Plan minibreaks tijdens langere weekenden  

Als je gebonden bent aan de schoolvakanties, kan het lastig zijn om lange vakanties te plannen. Maar dat betekent niet dat je geen leuke uitjes kunt plannen tijdens langere weekenden, zoals Hemelvaart, Pinksteren en Koningsdag. Plan bijvoorbeeld een citytrip naar een leuke stad in Europa of ga kamperen op de Veluwe of in Drenthe en geniet van de frisse lucht en het buitenleven. Zo kun je het hele jaar door avonturen beleven zonder dat je al je vakantiedagen op hoeft te maken. 

Tip 2: Zoek naar betaalbare bestemmingen tijdens schoolvakanties  

Schoolvakanties zijn vaak de duurste periodes om op vakantie te gaan. Maar dat betekent niet dat je geen leuke reizen kunt plannen tijdens deze periodes. Zoek naar bestemmingen en activiteiten die betaalbaar zijn, zoals een kampeervakantie met eigen auto en tent, of zoek naar last-minute aanbiedingen om geld te besparen. Wil je een citytrip maken? Kijk dan naar de wat kleinere Europese steden, die zijn vaak net zo leuk om te bezoeken in een weekend en de accommodaties zijn vaak beter betaalbaar dan de grote bekende hoofdsteden. Ga bijvoorbeeld naar Porto in plaats van naar Lissabon of naar Wroclaw in plaats van Krakau in Polen.  

Tip 3: Sluit een doorlopende reisverzekering af  

Als je meerdere keren per jaar op vakantie gaat, is het verstandig om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Zo ben je het hele jaar door verzekerd en hoef je je geen zorgen te maken over onverwachte kosten als er iets misgaat tijdens je vakantie. En denk bij het afsluiten goed na of je een werelddekking nodig hebt of dat je voldoende hebt aan een Europese dekking. Voor een reis buiten Europa kun je vaak ook los een werelddekking afsluiten.  

Tip 4: Kies voor actieve en avontuurlijke bestemmingen  

Als je een gezonde en fitte levensstijl wilt behouden tijdens je vakantie, kies dan voor bestemmingen waar je kunt genieten van de natuur en activiteiten kunt ondernemen. Denk aan wandelen, fietsen, kanoën of raften. Ook kun je ervoor kiezen om te gaan skiën of snowboarden in de winter, of te gaan surfen of zeilen in de zomer. Zo blijf je het hele jaar door actief en avontuurlijk. 

Met deze tips en ideeën kun je het hele jaar door genieten van leuke uitjes en avonturen, zelfs als je gebonden bent aan de schoolvakanties en standaard vrije dagen. Dus waar wacht je nog op? Plan die volgende actieve en avontuurlijke vakantie en maak er een onvergetelijke tijd van! 

Lees ook: Camping La Vallée Verte in Zuid-Frankrijk

Afbeelding: Pexels

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo