Zoeken...
TOP
Overig Sport

Uniek Sporten Thuis

Het Fonds Gehandicaptensport heeft een nieuwe app ontwikkeld: Uniek Sporten Thuis, waarin het onderdeel thuis sporten en bewegen is opgenomen. De app helpt mensen met een lichamelijke beperking om weer te gaan sporten en bewegen.

Sporten is voor iedereen

Fysieke inactiviteit, overgewicht en lage vitaliteit vormen een groot probleem bij mensen met een lichamelijke beperking. Een probleem dat mede wordt veroorzaakt door gebrek aan op maat gesneden leefstijladviezen en slechte toegankelijkheid van sportfaciliteiten. Maar ook negatieve ervaringen en andere aspecten belemmeren het sporten. In Nederland heeft ongeveer één op de tien mensen een matige of ernstige lichamelijke beperking. Uit onderzoek van het CBS en RIVM blijkt dat slechts 34 procent van de Nederlanders met een lichamelijke beperking voldoet aan de beweegrichtlijnen van de Gezondheidsraad.

Een positieve stimulans

Niet iedereen heeft een geschikte sportvereniging in de buurt, het kan lastig zijn om vervoer te regelen of men ervaart een drempel om naar de sportschool te gaan. In die gevallen kan de fitness app Uniek Sporten Thuis een uitkomst bieden. Met meer dan 4000 oefeningen en beweegvideo’s zorgt onze fitness app Uniek Sporten Thuis voor een positieve stimulans voor vele mensen met een beperking. Er is voor ieder wat wils. Iedereen kan de app op een laagdrempelige manier uitproberen. Voor sporters die regelmatig sporten en op zoek zijn naar meer uitdaging, biedt de app ook veel mogelijkheden. Met uiteenlopende oefeningen kan gewerkt worden aan de groei van spiermassa, conditie en coördinatie. 

Uniek Sporten Thuis stimuleert een actieve leefstijl, gezond voedingspatroon en een gezonde balans tussen inspanning en ontspanning. De app helpt zo een gezonde levensstijl voor iedereen te bevorderen, ongeacht diens uitdagingen of beperking.  

Lees ook: Welkom in de sport

Stéfani gets fit

«

»

Volg @stefani_getsfit