Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Beauty & Wellness / Producten / Reviews

Oksels ontharen door laserbehandeling

Ben jij het scheren van je oksels ook zo zat? Haargroei is dan wel iets heel natuurlijks, maar persoonlijk vind ik haargroei maar vervelend. Ik kan mijn oksels elke dag wel scheren, maar eigenlijk is het dan nog niet glad. En dan heb ik het nog niet eens over de ingegroeide haren, stoppels en geïrriteerde huid door al dat scheren. Nadat ik een folder in de bus kreeg voor het ontharen van oksels, besloot ik mijn ongewenste haargroei te behandelen. In deze blog vertel ik je over mijn eerste ervaring.

Veilig en effectief behandelen

Met een hoop vragen plof ik in de stoel tegenover de huidtherapeute. Ik heb volop vragen en vindt het ook best een beetje spannend. ‘Doet het laseren pijn? Hoe lang duurt een behandeling? Mag je deo gebruiken na het laseren? Mag je tussen de behandelingen scheren?’ De huidtherapeute neemt alle tijd voor een uitleg van de behandeling en het beantwoorden van mijn vragen. Dat geeft mij vertrouwen. Professionaliteit en een persoonlijke aanpak vind ik belangrijk.

Gemiddeld blijven 80% van de haren in het behandelde gebied weg door de laserbehandelingen. Een 100% reductie is nooit te garanderen, omdat je in de loop van de tijd toch haargroei kunt krijgen door hormonale veranderingen, zoals een zwangerschap, bij de overgang of door gebruik van medicatie. Maar laten we eerlijk zijn, met 80% minder haargroei onder mijn oksels ben ik al blij.

Deze huidtherapeute werkt met twee geavanceerde lasers om zoveel mogelijk huidtypen te kunnen behandelen. Laseren lukt alleen bij haren met pigment, maar bijna iedereen heeft wel donkere haren onder zijn oksels of schaamstreek. De huidtherapeute vertelt dat het laserlicht door het pigment van het haartje wordt geabsorbeerd en omgezet in warmte. De warmte vernietigt het haarzakje waardoor de haren niet meer groeien. Dit gebeurt alleen met de haren die in de groei zijn, maar niet alle haren zijn tegelijkertijd in de groeifase. Daarom zijn er gemiddeld zes tot acht behandelingen nodig voor het beste resultaat, maar het voordeel is dat je de kosten van de behandelingen kunt spreiden.

De behandeling is goed te verdragen

Ik had een hemdje zonder mouwen aangedaan waarmee ik direct plaats kon nemen op de behandelbank. Handig, want dan hoef je je niet om te kleden. Met een beetje spanning neem ik plaats. ‘Je bent niet de enige die het spannend vindt!‘ Het voelt toch een beetje kwetsbaar om zo open en bloot met je harige oksel te liggen. De afgelopen twee dagen heb ik mijn oksels niet geschoren ter voorbereiding op de behandeling. Na het ontsmetten van de huid scheert de huidtherapeute mijn haartjes bij voor het beste resultaat met de laser. Voor de veiligheid en bescherming van mijn ogen tegen de flitsen van de laser krijg ik een bril op tijdens de behandeling.

De huidtherapeute laat het me weten wanneer ze klaar is voor de eerste laserflits om even te ervaren hoe het voelt. De laser is een warmte sensatie die een beetje gevoelig is, maar over het algemeen niet pijnlijk. Het voelt alsof er met een elastiekje tegen je huid schiet. Maar dat gevoel is na de flits ook meteen weer weg. Om de behandeling zo aangenaam mogelijk te maken, wordt er gebruik gemaakt van een luchtkoeling. Het lijkt een beetje op een airco die verkoelend werkt op je huid. De behandeling is zo goed te verdragen en voordat ik er erg in heb, zijn mijn beide oksels gelaserd en zit mijn eerste behandeling er al op.

Ter verzorging van de huid worden mijn oksels na de behandeling ingesmeerd met aloë vera crème. Mocht ik last krijgen van de warmte onder mijn oksels dan is een koud washandje aan te raden. Ik had echter nergens last van. De haartjes zullen met een paar weken gaan uitvallen, maar ik kan gerust deodorant gebruiken en mijn oksels tot twee dagen voor de volgende behandeling scheren. Voor de complete laserontharing van mijn oksels staan mij nog een paar behandelingen te wachten. Uiteraard deel ik tegen die tijd de resultaten.

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo